De nieuwe internist

Josien, 35 jaar
golf
  1. Home
  2. Over BovenIJ
  3. BovenIJ 35 jaar
  4. Medewerkers vertellen
  5. Josien, 35 jaar
Op de fiets naar het werk was wel een droom

Internist-hematoloog Josien Rozenberg werkt pas een half jaar in het BovenIJ. Ze verwacht dat ze voor veel medewerkers nog ‘die nieuwe internist’ is. Het overgrote deel van haar leven was het BovenIJ voor haar een onbekende. Nog net geen 35 was ze, toen ze solliciteerde bij het BovenIJ. Haar sollicitatiegesprek was de eerste kennismaking. Als arts opgeleid in grote, vaak academische, ziekenhuizen was ze gewend aan kolossale gebouwen met veel verdiepingen. Het BovenIJ, met slechts drie verdiepingen langs het lager gelegen Noord-Hollands kanaal had ze letterlijk over het hoofd gezien.

De ramen open

“Nu ik hier werk waardeer ik het als een relatief klein, maar heel compleet ziekenhuis. Als je binnenkomt sta je met een paar passen op de poli Interne. Mijn stappenteller is er niet op vooruitgegaan, haha! Maar bijna alle specialismen zijn aanwezig en het kneuterig ogende ziekenhuiswinkeltje heeft echt lekkere broodjes. Ik haal er dagelijks mijn lunch. Wat ook heel fijn is: de polikamers zijn ruim en licht. En een zeldzaamheid in ziekenhuizen: de ramen kunnen open.”

Samen met de patiënt werken aan goed resultaat

Als internist-hematoloog is Josien gespecialiseerd in ziekten die hun oorsprong hebben in het bloed of beenmerg. In het BovenIJ werkt ze, anders dan bijvoorbeeld in academische ziekenhuizen, ook als algemeen internist. Het brengt een grote mate van afwisseling in het werk met zich mee. “Ik vind het fijn als ik op medisch vlak echt iets voor de patiënt kan betekenen en dat de patiënt ook bereid is om te doen wat hij kan. Zo kan je samen vaak een goed resultaat bereiken. Patiënten bij wie kanker wordt vastgesteld begeleid ik vaak lang en intensief. Ik kijk er naar uit dat ik over een paar jaar met patiënten terug kan blikken. De combinatie van het medische en het patiëntencontact geeft me voldoening. Patiënten zijn dankbaar en dat uiten ze ook.”

Op de fiets naar het werk

Josien ziet het BovenIJ echt als mooi ziekenhuis in Amsterdam. Zowel patiënten als medewerkers zijn vaak afkomstig uit Noord en omliggende dorpen. Dat is merkbaar in de cultuur. “Mensen zijn direct, ze weten wat ze willen. De patiënten vind ik over het algemeen fijn om mee te werken. Ze zijn duidelijk in hoe ze zich voelen en gaan mee in het behandelplan dat je ze voorstelt.” Ze hoopt nog lang te blijven in het BovenIJ. “Met de fiets naar het werk was wel een droom. Dat kan nu, heerlijk, met de pont en over het fietspad langs het Noord-Hollands kanaal.” Het BovenIJ zal ze niet meer over het hoofd zien.

Op de fiets naar het werk was wel een droom

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven