09 februari 2023

Podcast over hybride zorg in BovenIJ

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Podcast over hybride zorg in BovenIJ

Jan-Willem Kroon, longarts en Linda van Aalten, klinisch informaticus in BovenIJ zijn door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) gevraagd om meer te vertellen over de hybride zorg die BovenIJ aan haar patiënten levert. Hierover is een podcast gemaakt en vanaf nu te beluisteren. 

Podcast over hybride zorg in BovenIJ

Bij steeds meer zorgpaden is het mogelijk om een deel van de zorg te digitaliseren of digitaal te ondersteunen. Jan-Willem Kroon, longarts en Linda van Aalten, klinisch informaticus in het BovenIJ vertellen meer over de visie van BovenIJ over hybride zorg, de weg ernaar toe en over de hun ervaringen met patiënten met COPD. Benieuwd? Luister de podcast van de NVZ over hybride zorg in BovenIJ

Slimme Zorg Estafette

Tijdens de Slimme Zorg Estafette week op donderdag 16 februari zitten Jan-Willem en Linda klaar om vragen over de podcast te beantwoorden tijdens een online lunchbijeenkomst tussen 12.00 - 12.45 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst is mogelijk via de website van de Slimme Zorg Estafette.

Meer informatie over digitale zorg vindt u op onze website.

Gerelateerde berichten

Stoptober is een mooie kans om samen met anderen gedurende 28 dagen niet te roken in oktober. Vanaf 1 oktober bundelen rokers en niet-rokers hun krachten om elkaar te ondersteunen in deze uitdaging. Doet u ook mee?

Lees meer Lees meer over Doe mee met Stoptober en zet de eerste stap naar een rookvrij leven

Afgelopen dinsdag publiceerde Het Parool een artikel naar aanleiding van de kankeratlas die het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) jaarlijks uitbrengt. In Amsterdam-Noord komt vaker longkanker voor dan gemiddeld in Nederland. Een heftige conclusie die de longartsen in het BovenIJ herkennen: ‘In de dagelijkse praktijk zien wij bij onze patiënten dat longkanker een veelvoorkomende ziekte is, maar toch is het schokkend om te zien dat het verschil in Noord zo groot is ten opzichte van de rest van Nederland,’ geeft Nienke Thönissen, één van de longartsen in BovenIJ aan.

Lees meer Lees meer over Reactie BovenIJ op artikel in Het Parool over de kankeratlas in Noord
‘De app is echt een uitkomst!’

‘De app is echt een uitkomst!’

Twintig jaar geleden belandde Jan (76) met een longontsteking in het BovenIJ. Hij dacht na de longontsteking weer op te knappen, maar niets was minder waar. Na een longfunctieonderzoek ontdekte de arts dat hij de longziekte COPD had. Sindsdien wordt Jan goed in de gaten gehouden, o.a. met de Thuismeten app. ‘De app is echt een uitkomst!’

Lees de hele ervaring

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven