12 oktober 2022

BovenIJ verlicht: Baby Loss Awareness Week

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. BovenIJ verlicht: Baby Loss Awareness Week

Van 9 t/m 15 oktober is het Baby Loss Awareness Week. Een week waarin wereldwijd extra aandacht wordt gevraagd voor babysterfte en de herdenking van overleden baby’tjes. Het BovenIJ is deze week als het donker is verlicht.

Eke dag overlijden 3 á 4 baby's rondom zwangerschap en geboorte in Nederland. Bewustzijn over dit onderwerp ontstaat door zichtbaarheid en openheid. Door het BovenIJ roze en blauw te kleuren hopen we te kunnen bijdragen aan dit doel. Deze kleuren staan symbool voor alle levens die veel te vroeg zijn gestopt.

Roze en blauwe verlichting bij de ingang van BovenIJ

Deze week staat onze verlichting aan. Ook is er op enkele suites in ons Moeder Kind Centrum kleurverlichting aangebracht. Dit is blijvende verlichting (blauw, roze en groen) die zelf te bedienen is.

Wil je weten wat je zelf kunt bijdragen of wil je meer informatie? Ga dan naar steunpunt Nova.

Gerelateerde berichten

De allereerste baby in ons Moeder Kind Centrum is geboren: Sara! De baby is op 01 januari 2023, om 02:33 uur geboren. Een mooi begin van het nieuwe jaar voor dit gezin.

Lees meer Lees meer over Baby Sara, eerste baby van 2023 in BovenIJ

Donderdag 15 oktober om 19:48 werd Ivy Trompetter geboren in het Moeder Kind Centrum, de duizendste baby in 2020!

Lees meer Lees meer over Ivy is de duizendste baby in het BovenIJ van 2020

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven