02 januari 2023

Baby Sara, eerste baby van 2023 in BovenIJ

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Baby Sara, eerste baby van 2023 in BovenIJ

De allereerste baby in ons Moeder Kind Centrum is geboren: Sara! De baby is op 01 januari 2023, om 02:33 uur geboren. Een mooi begin van het nieuwe jaar voor dit gezin.

‘Wat een eer dat onze Sara de eerste baby van 2023 is. Zonder de goede zorgen, steun, betrokkenheid en humor van het team was het ons niet gelukt. We zijn erg dankbaar dat het zo goed is gegaan en dat ons eerste kindje is geboren’, aldus de ouders Marta en Ahmed.
De familie kreeg namens het BovenIJ een luiertaart overhandigd. Het team wenst het gezin veel geluk en gezondheid toe.

Groei aantal geboortes
‘Nog nooit zijn er zoveel baby’s in het BovenIJ geboren als in het afgelopen jaar. Maar liefst 1.416. We zijn als team trots op onze prestatie binnen de Amsterdamse geboortezorg’, aldus Mariëlle Lakeman gynaecoloog in het BovenIJ. 

Gezinsgerichte zorg
In het BovenIJ bieden we ouders gezinsgerichte zorg. Dat betekent dat moeder en kind na de geboorte altijd bij elkaar blijven. Ook als er na de geboorte een couveuse nodig is. De couveuse komt dan bij de moeder op de kamer te staan. Dit is mogelijk in ons Moeder Kind Centrum.

Online geboorteaangifte
Na de geboorte moet er bij de gemeente waar de baby geboren is aangifte worden gedaan. Ouders die in het BovenIJ bevallen, kunnen digitaal geboorteaangifte doen. Kijk voor de link en voorwaarden van online geboorteaangifte op onze website www.bovenij.nl/geboorteaangifte.

Voorlichtingen bevallen en borstvoeding
Regelmatig organiseert het BovenIJ gratis (online) voorlichtingen voor zwangeren en hun partner. Zo is er een voorlichting over bevallen en de zorg in het BovenIJ en over het geven van borstvoeding. Aanmelden voor de voorlichting kan via de website. Kijk voor data en meer informatie op www.bovenij.nl/agenda.

Gerelateerde berichten

Van 9 t/m 15 oktober is het Baby Loss Awareness Week. Een week waarin wereldwijd extra aandacht wordt gevraagd voor babysterfte en de herdenking van overleden baby’tjes. Het BovenIJ is deze week als het donker is verlicht.

Lees meer Lees meer over BovenIJ verlicht: Baby Loss Awareness Week

Donderdag 15 oktober om 19:48 werd Ivy Trompetter geboren in het Moeder Kind Centrum, de duizendste baby in 2020!

Lees meer Lees meer over Ivy is de duizendste baby in het BovenIJ van 2020

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven