Hoofdpijn? Liever niet!

Lenn (10) over zijn hoofdpijnproblemen
golf
  1. Home
  2. Gezonder in Noord
  3. Patiënten vertellen
  4. Hoofdpijn? Liever niet!
Het is fijn dat op deze jonge leeftijd al duidelijk is wat de oorzaak van de hoofdpijn is

Hoofdpijn of zelfs migraine is niet iets dat je bij kinderen graag ziet. Maar toch zijn er kinderen en jongeren die er last van hebben. Lenn (10) had veel last van hoofdpijn. Hij kwam terecht bij de hoofdpijnpolikliniek in het BovenIJ ziekenhuis.

Lenn: “Ik was met mijn vriendjes aan het zwemmen toen ik een zware zwemband op mijn hoofd kreeg. Na het zwemmen had ik hoofdpijn. Omdat ik wel vaker hoofdpijn heb én om er zeker van te zijn dat er niets ernstig aan de hand was, zijn we toch maar naar de huisarts gegaan. En zo kreeg ik een afspraak bij de hoofpijnpolikliniek.”

Vader Melvin: “Wij wonen in Volendam en dan word je vaak verwezen naar het Waterland ziekenhuis. Maar wij zijn goed bekend met het BovenIJ ziekenhuis, onze kinderen zijn er geboren en we zijn er onder behandeling. Toen we hoorden dat het BovenIJ ziekenhuis een speciale hoofdpijnpolikliniek voor kinderen en jongeren heeft, was de keuze snel gemaakt.”

Veel aandacht en snel de uitslag

“De eerste afspraak in het ziekenhuis duurde best lang, we hebben veel mensen gesproken en we gingen van kamer naar kamer”, vertelt Lenn. “Ik vond de gesprekken best wel leuk, helemaal niet eng. En van tevoren moest ik samen met mijn ouders een vragenlijst invullen. Dat was ook niet zo moeilijk. Bij de fysiotherapeut moest ik oefeningen doen en toen ik op de bank lag, drukte de fysiotherapeut op mijn spieren. De fysiotherapeut had al snel de juiste plek te pakken, dat voelde ik wel. Aan het einde van de ochtend kregen we de uitslag, het was iets met mijn spieren. Ook moest ik regelmatiger eten en drinken.”

Melvin: “Uit de onderzoeken is naar voren gekomen dat Lenn moeite heeft met teveel drukte om zich heen en zijn lichaamshouding is niet goed. Dat laatste heeft hij van mij. Ik loop net zo, niet rechtop en schouders naar voren, mijn vader deed dat ook. Je zou kunnen zeggen dat Lenn hiermee erfelijk belast is. Gelukkig kan het goed behandeld worden.”

Lenn heeft nu nog af en toe hoofdpijn. “Als ik niet genoeg drink of eet, of als het heel druk om me heen is, dan voel ik de hoofdpijn komen. Meestal ga ik dan naar een rustige plek, neem een paracetamol en probeer te slapen. Even niet op de iPad en geen computerspelletje doen, dan gaat het meestal wel over. Ik ga regelmatig naar de fysiotherapeut in Amsterdam-Noord. Hij pakt dan mijn spieren vast en drukt op de pijnpunten. Dit gaat steeds beter. Ook heb ik oefeningen gekregen en ik moet goed op mijn houding letten. Rechtop, en niet inzakken!

Tevreden over de behandeling

Vader Melvin wil de medewerkers van de hoofdpijnpolikliniek een compliment geven voor de manier waarop Lenn behandeld is. “Het is fijn dat op deze jonge leeftijd al duidelijk is wat de oorzaak van de hoofdpijn is, en dat we met elkaar hebben kunnen uitsluiten wat het niet is. We zijn zeer tevreden over het BovenIJ ziekenhuis.”

Met Lenn gaat het goed. Hij voelt zich beter. “Als ik op tijd eet en drink, op mijn houding let en voldoende rust neem, voel ik mij veel beter. En als ik ga voetballen, zorg ik dat ik niet alleen ná de wedstrijd drink, maar ook vóór de wedstrijd. Dat is een tip van de dokter, dat is beter.” Een waarschuwing voor de tegenstanders van Volendam O11, pas maar op: Lenn is klaar voor het nieuwe seizoen!

Gerelateerde specialismen

Het is fijn dat op deze jonge leeftijd al duidelijk is wat de oorzaak van de hoofdpijn is

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven