Veelgestelde vragen over coronavirus Covid-19
Ja, u heeft een mondneusmasker nodig in de publieke ruimtes in het ziekenhuis. Dit geldt voor patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar. Ook onze medewerkers dragen beschermende middelen.
Staat uw vraag niet tussen de meestgestelde vragen? Neem dan contact op met de polikliniek waar u onder behandeling of met 020 - 6346999.
U mag alleen naar de BovenIJ apotheek of het ziekenhuis komen als u geen koorts en/of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of verkoudheid hebt. In sommige gevallen kunt u ook uw medicijnen laten bezorgen.
Nee, u kunt geen begeleider meenemen naar uw afspraak bij de polikliniek. Wel kunt u toestemming vragen van uw behandelend arts om een begeleider mee te nemen. U vraagt toestemming aan bij de polikliniek waar u onder behandeling bent.
Heeft u een begeleider die met u meereist naar het BovenIJ? Vraag uw begeleider dan om buiten het ziekenhuis op u te wachten.
Komt u voor een afspraak op de polikliniek? Dan willen wij vooraf weten of u klachten heeft die met corona te maken hebben. U ontvangt een SMS-bericht met een link naar de coronacheck.
Vul de coronacheck digitaal in, op de dag van uw bezoek. En laat uw mobiel met de uitslag zien bij binnenkomst in het ziekenhuis. Direct naar de coronacheck
U kunt maximaal één vaste begeleider meenemen bij een bezoek aan de spoedeisende hulp. Tijdens het verblijf op de spoedeisende hulp mag u niet wisselen van begeleider.
Heeft uw kind spoedeisende hulp nodig, dan mogen beide ouders erbij blijven.
Als kwetsbare patiënt willen wij niet dat u naar het ziekenhuis komt, tenzij dit op verzoek van uw behandelend specialist is. Wij adviseren u bij twijfel contact op te nemen met de polikliniek.
We begrijpen dat u zich zorgen maakt. Als u uw afspraak wilt verzetten is dat mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met de polikliniek of afdeling waar u onder behandeling bent.
Vanwege het coronavirus nemen we extra maatregelen. Dat doen we om besmettingsgevaar onder medewerkers en patiënten te beperken. Bel daarom eerst met uw opdrachtgever binnen het BovenIJ om te bespreken of uw afspraak doorgaat. In het BovenIJ dragen we een mondneusmasker. We verwachten dat u een eigen mondneusmasker meeneemt.
Vanwege het coronavirus nemen we extra maatregelen. Dat doen we om besmettingsgevaar onder medewerkers en patiënten te beperken. Het blijft mogelijk om spullen bij de leveranciersingang af te leveren. Onze medewerkers doen dat alleen wel op gepaste afstand.
In het BovenIJ dragen we een mondneusmasker. We verwachten dat u een eigen mondneusmasker meeneemt.
Ja, vanaf 1 december 2020 is iedereen van 13 jaar en ouder verplicht een mondneusmasker te dragen in alle publieke binnenruimtes van het BovenIJ ziekenhuis. Dit geldt ook voor onze medewerkers.
In de volgende gevallen hoeft u geen mondneusmasker te dragen:
Komt u op bezoek? Dan willen wij vooraf weten of u klachten heeft die met corona te maken hebben. Vul de coronacheck digitaal in, op de dag van uw bezoek. En laat uw mobiel met de uitslag zien bij binnenkomst in het ziekenhuis. Direct naar de coronacheck
Patiënten mogen tijdens de bezoekmogelijkheid maximaal één persoon per bezoektijd ontvangen. Op het Moeder Kind Centrum is geen bezoek toegestaan.
Bekijk de aangepaste bezoekregels en bezoektijden.
Het is niet toegestaan op bezoek te komen als u koorts en/of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of verkoudheid. Twijfelt u? Neem dan eerst telefonisch contact op met ons op via 020-6346346.
Nee. Vanwege het coronavirus nemen we extra maatregelen. Dat doen we om besmettingsgevaar onder medewerkers en patiënten te beperken.
Het is niet toegestaan op bezoek te komen als u koorts en/of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of verkoudheid. Twijfelt u? Neem dan eerst telefonisch contact op met ons op via 020-6346346.
Nee, helaas is het niet mogelijk om bloemen te laten afleveren voor patiënten die opgenomen zijn op een corona afdeling.
Bij de bevalling mag de partner of een andere begeleider aanwezig zijn. Vanwege het coronavirus gelden er strengere regels in het ziekenhuis. Dat doen we om onze patiënten en medewerkers te beschermen. Helaas mag de partner of begeleider van de zwangere met gezondheidsklachten niet het ziekenhuis in.
Om verspreiding van het coronavirus te beperken gelden aangescherpte regels. Er is momenteel geen bezoek toegestaan. Tijdens de bevalling en gedurende het verblijf in de Kraamsuite mag de partner of een andere begeleider aanwezig zijn.
Elke maand organiseren wij een online voorlichting voor zwangeren. Tijdens de voorlichting kun je vragen stellen via de chat en geeft het team van het BovenIJ informatie over bevallen in het ziekenhuis. Tijdens de online voorlichting wordt er een virtuele rondleiding gegeven.
Wil je deelnemen? Geef je dan op via de website. Een paar dagen voor de online voorlichting ontvang je een mail met een link.
Wij adviseren om in het ziekenhuis te bevallen. Hier kunnen wij de baby in de buik in de gaten houden met speciale apparatuur, zoals het cardiotocogram en CTG. Als je meer dan veertien dagen geleden het coronavirus hebt gehad, kun je wel thuis bevallen.
Ja, er is onderzoek gedaan of het virus in de borstvoeding terecht komt. Dat is niet zo. U kunt dus gerust borstvoeding geven. Wij adviseren voor- en achteraf goed uw handen te wassen. Of gebruik een handgel.
Gebruik voor het afkolven van melk uw eigen borstkolf en fles. Maak achteraf ook goed de kolf schoon.
Voor meer informatie over zwanger zijn en het coronavirus kijk op:
Als u zich zorgen maakt of u mogelijk het coronavirus heeft, belt u dan met uw huisarts. Hier vindt u meer informatie: https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus. Ga niet naar uw huisarts toe.
Als u zich zorgen maakt of u mogelijk het coronavirus heeft, belt u dan met uw huisarts. Hier vindt u meer informatie: https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus. Ga niet naar uw huisarts toe.
Een deel van deze medicijnen heeft als bijwerking een verminderde weerstand. Het voorkomen van een besmetting is daarom de eerste prioriteit.
Kom niet in contact met andere mensen die hoesten, verkouden zijn of koorts hebben. Als het niet nodig is kom dan ook niet naar het ziekenhuis. Daarom worden afspraken op de polikliniek zoveel mogelijk omgezet in telefonische afspraken. Afspraken voor medicatietoediening op de infuuskamer gaan wel door.
Volg de adviezen van het RIVM over hand en hoesthygïene. Op de site van de CCUVN staat nuttige informatie over IBD en het Coronavirus.
Voor patiënten die ontstekingsremmende medicatie gebruiken geldt het volgende advies:
Heeft u vragen? Neem contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent.
U kunt zelf een aantal zaken doen om mogelijke verspreiding van virussen tegen te gaan:
Wij adviseren u om een afspraak te maken voor het bloedprikken. Zo helpt u mee om drukte in de gang en de wachtruimte te voorkomen. U maakt een afspraak via het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. U heeft hiervoor een ZorgDomein verwijsnummer nodig. Dit nummer ontvangt u van uw huisarts. Klik op de orange knop 'Inloggen'. Klik vervolgens op 'Verwijsnummer' en maak een afspraak.
Lukt het maken van een afspraak niet. Dan mag u ook zonder afspraak komen om bloed te prikken.
Op de prikposten in de wijken kunt u geen afspraak maken. U mag zonder afspraak langskomen.
U maakt een afspraak via het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. U heeft hiervoor een ZorgDomein verwijsnummer nodig. Dit nummer ontvangt u van uw huisarts. Klik op de orange knop 'Inloggen'. Klik vervolgens op 'Verwijsnummer' en maak een afspraak.
Op onze prikposten kunt u vooraf geen afspraak maken. Dit geldt alleen voor in het BovenIJ ziekenhuis.
Ja, alle Covid-verdachte patiënten liggen op een speciale afdeling, geïsoleerd van de verpleegafdeling op de 3e etage. U hoeft zich dus geen zorgen te maken.