Veelgestelde vragen over

Bloedprikken

golf
  1. Home
  2. Veelgestelde vragen
  3. Bloedprikken

Bloedprikken

Heeft u een verwijzing voor bloedafname? Dan kunt u bloed laten afnemen bij de bloedafname poli in het BovenIJ ziekenhuis. U maakt hiervoor een afspraak via Mijn BovenIJ. Hoe dit werkt, leest u op de pagina Bloedprikken.

Ook is het mogelijk om bloed te laten afnemen in de buurt. Hiervoor heeft het ziekenhuis drie prikposten: in Tuindorp Nieuwendam, Tuindorp Oostzaan en de Bloemenbuurt (oud-Noord). Informatie over de prikposten vindt u op de pagina Prikposten

Als bezoeker van de polikliniek bloedprikken (bloedafname) krijgt u een vaste tijd waarop wij u verwachten. U hoeft niet meer te wachten en wij kunnen u met persoonlijke aandacht helpen. Doordat alle patiënten op afspraak komen, zijn er geen lange wachttijden meer.

  • Heeft u een verwijzing van een huisarts dan kunt u met de Zorgdomein verwijzing of uw DigiD een afspraak maken via het patiëntenportaal ‘Mijn BovenIJ’.
  • Heeft u een verwijzing van de specialist, dan maakt de assistent op de  polikliniek een afspraak voor u
  • Maak bij voorkeur een afspraak in de middag. Zo spreiden we de drukte over de dag.

Bij de prikposten buiten BovenIJ is het maken van een afspraak niet nodig.

Voor sommige bloedonderzoeken moet u nuchter zijn. Bij deze onderzoeken veranderen de uitslagen door eten en drinken. Nuchter betekent dat u 8 uur voor het onderzoek niet meer mag roken, eten en drinken. Een klein beetje water mag wel, tenzij er uitdrukkelijk aan u is verteld dat dit ook niet mag.

Wanneer u medicijnen gebruikt, overlegt u met uw arts of u deze moet innemen.

Uw (huis)arts vertelt u wanneer u nuchter moet zijn voor een onderzoek.

De assistente op de polikliniek kan direct na uw bezoek aan de specialist een afspraak voor u maken. Of u kunt zelf een afspraak maken via Mijn BovenIJ.

Staat uw vraag er niet tussen?

Vertel het ons

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven