diëtist

Michelle Nijssen

De patiënten uit Amsterdam-Noord zijn ontzettend leuk

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Michelle Nijssen

Onze diëtist Michelle Nijssen helpt patiënten met de juiste voedingsadviezen om zo gezond mogelijk te worden. Ze vindt het geweldig om haar patiënten te zien opknappen: ‘Dan weet ik dat ik het mooiste beroep heb.’

‘Ik heb de hogere hotelschool gedaan en 20 jaar in de horeca gewerkt. En toen vond ik het mooi geweest en wilde ik iets anders gaan doen. Ik kwam erachter hoe groot de invloed van voeding is op gezondheid en vond dat heel interessant. Ik besloot Voeding en Diëtetiek te gaan studeren, naast mijn fulltime baan in de horeca als leidinggevende op een strandpaviljoen.

Om zoveel mogelijk over voeding te weten, besloot ik extra lessen te volgen aan de Technische Universiteit van Dublin. Hierdoor kan ik vooral zieke mensen goed helpen aan te sterken.

Veel meer dan helpen bij afvallen

Een diëtist doet veel meer dan helpen bij afvallen. De patiënten die ik zie, zijn meestal juist ondervoed en moeten beter eten. Ook help ik patiënten om zo gezond mogelijk hun behandeling te starten, zoals chemotherapie. Ook geef ik tips om met de juiste voeding aan te sterken na een operatie, of bij het revalideren.

In het BovenIJ ziekenhuis voel ik me helemaal thuis. De patiënten uit Amsterdam-Noord zijn ontzettend leuk. Alle verschillende mensen maken mijn werk heel uitdagend. Vandaag zag ik een meisje van 1 jaar oud, maar ik ondersteun ook een dame van 96 jaar. Die afwisseling vind ik geweldig, elke dag is anders.

En het is mooi als ik mijn patiënt zie opknappen. Zo was er een man die niet meer kon eten door een enorme maagzweer. Hierdoor was hij heel erg afgevallen. Hij kon amper op zijn benen staan, zo weinig energie had hij. Na een paar maanden behandeling en heel veel zorg en aandacht, is deze patiënt 20 kilo aangekomen. “Ik kan de wereld weer aan”, zei hij tegen me. Dat zijn de momenten waarop ik weet: ik heb het mooiste beroep van de wereld.’

Aandachtsgebieden

Voedingsadvies bij kanker, diabetes, hart- en vaatziekten, nierproblemen, longziekten

Opleiding en specialisatie

  • 2016-2020 Deeltijdopleiding voeding en diëtetiek, Haagse Hogeschool
  • 2018-2019 Specialisatie metabolic stress; hypoxemia and nutrition; genome and sequencing; vitamine D and metabolic stress; Lipid metabolism and imunesystem; nutrition and auto imune diseases, Dublin Institute of Technology: Biomedical science

Contact

Revalidatie en Herstel polikliniek

  • Telefoonnummer 020-634 6157
  • Route 70

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven