poliklinisch apotheker

Christine van Sasse van IJsselt

We proberen patiënten zoveel mogelijk in hun kracht te zetten

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Christine van Sasse van IJsselt

‘Sinds 2018 werk ik als apotheker bij de poliklinische apotheek van het BovenIJ ziekenhuis. Bij deze apotheek zien wij patiënten die uit het ziekenhuis ontslagen zijn, die een polikliniek bezocht hebben of die in de buurt wonen.

Als apotheker heb ik een breed vak en ben ik betrokken bij alle afdelingen van het ziekenhuis. Ik ben niet alleen met de zorg voor de individuele patiënt bezig, maar ook met het stroomlijnen van processen en strategie. Dat maakt mijn werk heel veelzijdig en leuk.

Ik heb oog voor onze patiënten en probeer hen zo goed mogelijk te begeleiden in het (niet) gebruiken van medicatie. Voor mij is het heel belangrijk dat wij patiënten vooral onafhankelijk van zorg maken. Het liefst zorg ik dan ook dat er, bijvoorbeeld bij ouderen, pillen af kunnen. Daarnaast bied ik, afhankelijk van de patiënt die bij ons aan de balie staat, op verschillende manieren informatie aan. Zo verwijzen we naar externe bronnen als er meer vragen zijn over ziektebeelden of zelfzorgvragen en kunnen patiënten een kijksluiterapp downloaden, waarbij ze de bijsluiter door animaties uitgelegd krijgen. Op die manier proberen we onze patiënten zoveel mogelijk in hun kracht te zetten.’

Opleiding en specialisatie

  • 2015-2017 Vervolgopleiding tot openbaar apotheker specialist, Stichting Apotheek Haarlemse Ziekenhuizen
  • 2006-2013 Opleiding Farmacie, Universiteit Utrecht

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen

Contact

Apotheek

  • Openingstijden maandag tot en met vrijdag van 08.00 - 18.00 uur. Zaterdag: 08:30-18:00. Avond en zon-en feestdagen diensturen: 18.00-23.00 en 8.30 - 23.00
  • Telefoonnummer 020-634 6613
  • E-mailadres bovenijapotheek@bovenij.nl
  • Route hoofdingang

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven