gevestigd poliklinisch apotheker

Jelmer Faber

Ik geloof in communicatie rondom kennis

portretfoto Jelmer Faber, beherend apotheker poliklinische apotheek in het BovenIJ ziekenhuis
portretfoto Jelmer Faber, beherend apotheker poliklinische apotheek in het BovenIJ ziekenhuis
golf
 1. Home
 2. Zorgverleners
 3. Jelmer Faber

‘Sinds 2018 werk ik als gevestigd apotheker bij de poliklinische apotheek van het BovenIJ ziekenhuis. Bij deze apotheek zien wij patiënten die uit het ziekenhuis ontslagen zijn, die een polikliniek bezocht hebben of die in de buurt wonen.

In mijn werk probeer ik zorg op maat te leveren aan de patiënt. Ik kijk wie ik voor mij heb, wat zijn of haar opleidingsniveau is en of er taalbarrières zijn. Vervolgens probeer ik een uitleg te geven over de medicijnen die aansluit op zijn of haar beleving en kennisniveau. Hierbij geef ik niet alles op papier mee, maar verwijs ik soms ook naar digitale informatievoorziening. Ik geloof namelijk in communicatie rondom kennis; je kunt nog zoveel weten, maar zodra je dat niet kunt overbrengen op patiënten dan kan je ze niet goed behandelen.

Als apotheker zijn wij ook partner voor alle afdelingen in het ziekenhuis. Als een internist of dermatoloog problemen heeft met medicatie, dan hoop ik vooral dat hij of zij met mij in overleg gaat. We kijken vervolgens samen hoe we de patiënt kunnen helpen. Ik loop ook zelf regelmatig bij de specialisten langs met de vraag hoe wij hen kunnen helpen. Zo probeer ik samen met mijn collega’s de zorg voor patiënten in Amsterdam Noord te verbeteren.

Ik ben een ondernemend type die staat voor innovatie. Zo heb ik met een collega uit OLVG een deelmarktplaats opgericht om de verspilling van medicijnen tegen te gaan. In 2019 zijn wij met dit platform door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport uitgeroepen tot meest duurzame zorgprofessionals van Nederland. Een mooie titel waar ik heel trots op ben.’

Aandachtsgebieden

 • Farmacie
 • Assortiment
 • Opname en ontslag
 • Dure geneesmiddelen

Apothekersopleiding en specialisatie

 • 2016-2018 Specialistenopleiding: Openbaar apotheker Specialist
 • 2016-2018 Clustermanager BENU apotheken Amsterdam Noord
 • 2009-2016 Interim apotheker in diverse (poliklinische en openbare) apotheken (30) in Nederland
 • 2001-2009 Doctoraal Farmacie en apothekersopleiding, Rijksuniversiteit Groningen.

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen

Contact

Apotheek

 • Openingstijden maandag tot en met vrijdag van 08.00 - 18.00 uur. Zaterdag: 08:30-18:00. Avond en zon-en feestdagen diensturen: 18.00-23.00 en 8.30 - 23.00
 • Telefoonnummer 020-634 6613
 • E-mailadres bovenijapotheek@bovenij.nl
 • Route hoofdingang

Ik weet gewoon dat ze voor alle patiënten doen wat ze kunnen

Apotheker Jelmer Faber: ‘We zorgen voor elkaar.’

Ina (1950) was 28 jaar lang het eerste gezicht dat je bij binnenkomst in het BovenIJ ziekenhuis zag. Ze werkte al die jaren met veel plezier bij de receptie. Evenzo lang was ze ook zelf patiënt van het ziekenhuis.

Lees de hele ervaring

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven