teamhoofd

Afke Roukens

We krijgen regelmatig complimenten van onze patiënten

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Afke Roukens

‘Ik ben al sinds 1984 werkzaam in de zorg en begon mijn loopbaan als verpleegkundige in het toenmalige Lutherse Diaconessen Ziekenhuis. Sinds 1987 werk ik als verpleegkundige en later leidinggevende in het BovenIJ ziekenhuis. Momenteel ben ik teamhoofd van het Dagcentrum en Endoscopiecentrum. Samen met mijn senior verpleegkundigen creëren wij de randvoorwaarden, waardoor onze verpleegkundigen kwalitatief en veilige zorg kunnen leveren.

Wat ik heel leuk vind aan deze functie is dat ik mag leidinggeven aan twee heel verschillende afdelingen, met daarbij twee fantastische teams. Wat het ook heel interessant maakt is dat iedere dag anders is. Ik kom binnen en heb meestal wel vaste afspraken, maar verder is de werkdag heel afwisselend.

Wanneer onze patiënten bij ons geholpen zijn bellen de verpleegkundigen de volgende dag altijd na om te horen hoe het met ze gaat, hoe ze het ervaren hebben en of ze klachten of vragen hebben. Patiënten vinden dat heel fijn. Heeft een patiënt een onprettige ervaring, dan pak ik dit meteen op en zoek ik contact met de patiënt.

We krijgen regelmatig complimenten van patiënten. Wat we het meeste horen is dat ze zo goed op hun gemak gesteld zijn. Patiënten zijn vaak nerveus voor een afspraak en dan is het heel fijn dat de verpleegkundigen ze goed opvangen en ze geruststellen.’

Gekoppelde afdelingen

Endoscopie centrum: 

Dagcentrum: 


Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven