Afdeling

Keel-, neus- en oorheelkunde polikliniek

Het is belangrijk dat patiënten al hun vragen kunnen stellen

portretfoto van Froukje Verdam, KNO in het BovenIJ ziekenhuis
Froukje Verdam
KNO-arts
golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Keel-, neus- en oorheelkunde polikliniek

Op de polikliniek KNO (keel-, neus- en oorheelkunde) behandelen we patiënten met aandoeningen aan de keel, neus, hals en oren. Bekende ingrepen zijn amandelen knippen of het verhelpen van neusverstoppingen. 

Uw bezoek aan de polikliniek

Tijdens uw bezoek bespreekt u uw klachten met de KNO-arts. De arts onderzoekt u. Als dit nodig is, verwijst de arts u door voor aanvullend onderzoek. U bespreekt daarna samen de beste en meest passende behandeling voor u.

Telefonisch consult bij allergie of snurken/ slaapapneu

Bent u verwezen in verband met allergie of snurken/slaapapneu? Houdt er dan rekening mee dat het eerste consult telefonisch is. 

Gehoortest (audiometrie)

Heeft u naast de afspraak met uw arts een afspraak voor een gehoortest? Houd er dan rekening mee dat u dan minimaal 45 minuten in het ziekenhuis bent. De hoortest duurt 25 minuten. 

Zelf afspraak inplannen via Mijn BovenIJ

U kunt zelf een afspraak inplannen bij KNO via Mijn BovenIJ. 

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
  • Telefoonnummer 020-6346 212
  • Route 15

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Hooikoorts is een allergie voor pollen van grassen, bomen of (on)kruiden die rondzweven in de lucht en in uw luchtwegen terecht komen. U kunt hier veel last van hebben.

Lees meer

De neus- en keelamandelen houden bacteriën tegen. Als ze niet goed werken, komen er steeds meer bacteriën bij. Dit zorgt voor infecties. Hierdoor kan uw kind last hebben van keelpijn en verkoudheid. Dan kan een operatie helpen. Hierbij verwijderen we de keelamandelen. De KNO-arts controleert ook de neusamandel. Als het nodig is, haalt de arts deze ook weg.

Lees meer

Scheefstand van het neustussenschot, dat de neushelften van elkaar scheidt, kan zorgen voor klachten. Denk aan een verstopte neus, chronische verkoudheid, druk in het hoofd of hoofdpijn. Rechtzetten van het neustussenschot kan helpen om deze klachten te verminderen.

Lees meer

Oorsuizen, ook wel tinnitus, komt vaak voor. In Nederland heeft wel 1 op de 10 mensen hier last van. Er kunnen verschillende oorzaken voor zijn. De KNO-arts doet onderzoek en behandelt als dit mogelijk is de oorzaak van het oorsuizen. Als dit niet kan, kijkt de KNO-arts met u wat er nodig is om met de klachten te leren leven.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis kunt u terecht voor het plaatsen van trommelvliesbuisjes bij kinderen. De keel-, neus-, en oorarts (KNO-arts) heeft in overleg met u besloten dat uw kind trommelvliesbuisjes nodig heeft.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis kunt u terecht voor het plaatsen van trommelvliesbuisjes bij kinderen. Een trommelvliesbuisje maakt een verbinding tussen de gehoorgang en het middenoor van uw kind. Hierdoor komt er weer lucht bij het middenoor. Dit is nodig om het oor goed te laten functioneren. Pijn en slechthorendheid verdwijnen.

Lees meer

De keelamandelen houden bacteriën tegen. Als ze niet goed werken, komen er steeds meer bacteriën bij. Dit zorgt voor infecties. Hierdoor kun je last van keelpijn en andere klachten hebben. Een operatie kan dan helpen: de dokter verwijdert dan je keelamandelen.

Lees meer

De neus- en keelamandelen houden bacteriën tegen. Als ze niet goed werken, komen er steeds meer bacteriën bij. Dit zorgt voor infecties. Een operatie kan helpen: de arts verwijdert dan uw keelamandelen.

Lees meer

Een te grote of ontstoken neusamandel kan bij uw kind zorgen voor klachten als steeds terugkerende oorontstekingen, slechthorendheid en pijn en voortdurende verkoudheid. De KNO-arts kan dan voorstellen de ziekmakende neusamandel eruit te halen.

Lees meer

Een te grote of ontstoken neusamandel kan zorgen voor klachten als snurken, chronische verkoudheden, oorpijn en periodes met koorts. Als bij de neusamandel klachten geeft, kan de KNO-arts voorstellen de ziekmakende neusamandel eruit te halen.

Lees meer

Een neusbloeding is meestal een aderlijke bloeding van een klein bloedvaatje in het neusslijmvlies. Het is bijna altijd onschuldig. We geven advies over hoe u een neusbloeding thuis kunt behandelen, maar ook wat we op de polikliniek of in de operatiekamer voor u kunnen doen.

Lees meer

Na een operatie aan de neus of neusbijholten, of na een neusbloeding, is het belangrijk dat korsten snel verdwijnen. De slijmvliezen kunnen dan beter genezen. Hiervoor is het belangrijk at u zelf de neus goed schoonhoudt.

Lees meer

Duizeligheid is geen ziekte. Er zijn veel ziekten met als klacht: duizeligheid. Er zijn veel oorzaken mogelijk. Het is belangrijk om te proberen duidelijk te krijgen wat de duizeligheid veroorzaakt. Overigens wordt van alle duizelige patiënten bij meer dan de helft nooit  een oorzaak gevonden.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven