30 november 2023

Schuldenaanpak Kansrijke Start

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Schuldenaanpak Kansrijke Start (1)
Zaterdag 4 mei van 12.00 tot 18.00 uur is het niet mogelijk om in te loggen in Mijn BovenIJ. Dit komt door technische werkzaamheden.

De eerste 1.000 dagen van een kind zijn belangrijk voor de gezondheid en ontwikkeling van het kind. Als ouders zich zorgen maken over geld, kan dat invloed hebben op de gezondheid en ontwikkeling van hun kind. Zo ontstaat de kans dat het kind een minder goede start maakt in zijn of haar leven.

Het project Schuldenaanpak Kansrijke Start wil toekomstige gezinnen of gezinnen met een kind tot één jaar met schulden veel eerder en sneller helpen. Zodat zij hun kind een betere start kunnen geven.

“Het kan wel lastig zijn, want schulden zijn nog steeds taboe, maar deelname levert echt wat op” aldus Kelly de Jong, schuldhulpverlener bij buurtteam Amsterdam-Noord.

Hoe werkt dat?
De schulden worden versneld in kaart gebracht en er is hulp mogelijk vanuit budgetbeheer of bewind. Schuldenaanpak Kansrijke Start wordt uitgevoerd door Buurtteam Amsterdam Noord. In deze folder krijgt u uitleg over hoe het project werkt en waar aanmelden mogelijk is.

Alle kinderen verdienen een goede start.           

Kansrijke Start is een project van Beter Samen in Noord. Beter Samen in Noord is een samenwerkingsverband van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties. Een programma dat inzet op vernieuwing, verbinding en integratie van zorg en welzijn in Amsterdam Noord. Samen pakken we de zorg en hulpvragen op en proberen die zo goed mogelijk voor en samen met de Amsterdammer op te lossen.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven