16 mei 2019

Direct in contact met je apotheker via de BeterDichtbij-app

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Direct in contact met je apotheker via de BeterDichtbij-app

De poliklinische apotheek van het BovenIJ ziekenhuis is als eerste poliklinische apotheek in Nederland gestart met de BeterDichtbij app. Het nieuwe, digitale communicatiekanaal is veilig, laagdrempelig en makkelijk.

Vragen over bestelling en gebruik medicatie

Patiënten kunnen voortaan appen met hun apotheker in het BovenIJ ziekenhuis.
Jelmer Faber, apotheker van de poliklinische apotheek in het BovenIJ ziekenhuis: ‘Met de introductie van de BeterDichtbij app willen we patiënten die op regelmatige basis recepten komen afhalen een extra communicatie mogelijkheid geven om vragen te stellen over het gebruik van hun medicatie of bestelde medicatie.’

Makkelijk en laagdrempelig

Via de BeterDichtbij app kunnen patiënten een vraag stellen over hun behandeling op het moment dat het hun uitkomt. De BeterDichtbij-app sluit hiermee aan op de behoefte van de patiënt en de huidige digitale ontwikkelingen in de zorg. Dhr. Smid is patiënt in het BovenIJ ziekenhuis en heeft goede ervaringen met de poliklinische apotheek. Hij gebruikt de BeterDichtbij-app al voor het contact met andere medisch specialisten. Nu kan hij ook met zijn apotheek appen. Dhr. Smid: ‘Als ik in het ziekenhuis ben, is het prettig om persoonlijk contact te hebben. Maar voor vragen tussen de afspraken door, is de app heel handig.’

Betrouwbare medicijninformatie

Als een patiënt en zijn apotheker, medisch specialist of andere zorgverlener appen over een medicijnnaam, wordt die naam automatisch aanklikbaar naar meer informatie via Apotheek.nl. Zo ontvangen patiënten altijd juiste, betrouwbare medicijninformatie.

Meer informatie over de BeterDichtbij-app in het BovenIJ ziekenhuis

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven