24 januari 2023

BovenIJ haalt accreditatie: opnieuw geslaagd voor haar zorg

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. BovenIJ haalt accreditatie: opnieuw geslaagd voor haar zorg
Vandaag zijn de poliklinieken telefonisch minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.

Voor vragen die geen spoed hebben, stuur een bericht via BeterDichtbij.

Wilt u weten wanneer uw afspraak is, bekijk dit via Mijn BovenIJ

 

Het BovenIJ is door Qualicor Europe (voorheen NIAZ) beoordeeld op haar kwaliteit en veiligheid van zorg. We hebben de accreditatie opnieuw behaald. Onze zorg is voor de komende vijf jaar gewaarborgd.

“Een mooi resultaat waar we trots op zijn! Zoveel goede punten op een rij en met de paar verbeterpunten zijn we inmiddels volop aan de slag.” Vertelt Nynke Posthuma, internist en voorzitter van de commissie Kwaliteit en Veiligheid.

Het landelijk kwaliteitskeurmerk geeft aan dat de zorgprocessen goed op orde zijn en dat het BovenIJ voortdurend werkt aan verbetering. Qualicor Europe zet zich in voor accreditaties die goed aansluiten bij de dagelijkse realiteit: hoe lever je iedere dag weer betere zorg.

Uit het auditverslag blijkt dat het auditteam enthousiaste en trotse medewerkers aantrof tijdens gesprekken en bezoeken van afdelingen binnen het BovenIJ. “Zij zorgen goed voor elkaar en de patiënten. Het BovenIJ kenmerkt zich door een open cultuur, waarbij er een goede onderlinge samenwerking en flexibiliteit is. De lijnen zijn kort, zaken kunnen en worden snel geregeld.”, aldus Ton Ruikes, voorzitter auditteam.

Edwin van der Meer, voorzitter Raad van Bestuur BovenIJ:  “Ik zie het als groot compliment dat onze inspanningen om zorg en welzijn te verbinden binnen het programma  ‘Beter Samen in Noord’ door het auditteam niet alleen zijn benoemd maar ook werden gewaardeerd. Uit het rapport blijkt dat de relatie met de samenwerkingspartners waaronder de huisartsen uitstekend is. Een ieder voelt zich verantwoordelijk voor de zorg voor de ‘Noorderling. Zo geven wij samen invulling aan de grote maatschappelijke opgave, zoals beschreven in het Integraal Zorgakkoord. Samen werken aan gezonde zorg.”

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven