25 januari 2023

Wereldkankerdag: Aandacht voor kanker en digitale zorg

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Wereldkankerdag 2023

4 februari is het Wereldkankerdag. Wereldwijd is er aandacht voor de gevolgen die de ziekte heeft op het dagelijks leven. Voor jou als patiënt en ook de mensen om je heen. Ons oncologieteam heeft aandacht voor de impact die kanker heeft op jouw leven.

Zoals Barbara, oncologiepatiënt van internist-oncoloog Serge Dohmen, aangeeft: ‘Sport is mijn passie, dat is altijd zo geweest. Daar hadden ze oog voor tijdens de behandelingen.’ Barbara heeft groot respect voor hoe dokter Dohmen dat doet. ‘Hij hoort wat je zegt en luistert ook naar jouw visie. Hij ziet wat je kan en stemt de behandeling af op jouw leefstijl.’

Dokter Dohmen begrijpt hoe moeilijk het is om de diagnose kanker te krijgen. Hij vindt dat Barbara zich er op bewonderenswaardige wijze doorheen heeft geslagen.

Lees hier het hele verhaal van Barbara.

Passende zorg vanuit huis

Onze oncologiepatiënten ervaren dagelijks de impact op hun leven. Gelukkig niet altijd vanuit een ziekenhuisbed. Meestal vanuit de bekende en comfortabele thuisomgeving. En dan is het fijn om met verschillende digitale mogelijkheden laagdrempelig contact te kunnen onderhouden met ons team in het BovenIJ. 

App’s zoals BeterDichtbij en Thuismeten worden ingezet om patiënten meer grip te geven op hun ziekte en behandeling. Zo worden bijvoorbeeld belangrijke lichamelijke veranderingen regelmatig doorgegeven via de Thuismeten app en kan de patiënt via de BeterDichtbij app een vraag stellen aan de arts. Want ook op deze manier bieden wij passende zorg en ondersteuning. Het oncologieteam moedigt patiënten aan om hier gebruik van te maken en op deze manier met het team te communiceren. 

Lees hier over de verschillende digitale zorgmogelijkheden van het BovenIJ.

Meer weten over Wereldkankerdag? Bekijk hier de website.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven