Geboorteaangifte

golf
Baby Borstvoeding
 1. Home
 2. Praktische informatie
 3. Geboorteaangifte

Online geboorteaangifte

Als u bevallen bent in het BovenIJ kunt u digitaal geboorteaangifte doen. Snel en makkelijk, want u hoeft niet meer naar het Stadsloket. U moet wel aan de voorwaarden voldoen.

Vanaf het moment van geboorte tot drie dagen na de geboorte kunt u online geboorteaangifte doen. Dit is mogelijk vanaf huis of al in het ziekenhuis. Zo blijft u als gezin tijdens de kraamperiode bij elkaar. 

Voorwaarden online geboorteaangifte

U moet wel aan een paar voorwaarden voldoen:

 • U geeft het kindje binnen 3 dagen aan. Zaterdag en zondag tellen ook mee.
 • U bent de ouder(s) van het kindje.
 • U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP).
 • De aangevende ouder heeft DigiD.
 • Doet u gezamenlijk aangifte dan heeft ook de andere ouder of duomoeder DigiD nodig.

Let op: online aanmelden kan alleen als de bevalling in het ziekenhuis heeft plaatsgevonden. Als u patiënt bent (geweest) bij het BovenIJ, maar elders of bijvoorbeeld thuis bent bevallen, dan kunt u geen online aangifte doen. Ga dan naar een van de 8 stadsloketten in Amsterdam. Een afspraak maken is niet nodig. Als u bent bevallen in een andere gemeente, dan moet u aangifte doen bij de gemeente waar de bevalling heeft plaatsgevonden.  

Welke documenten heeft u nodig?

 • Is uw kindje voor de geboorte erkend in een andere gemeente dan Amsterdam? Dan is het verplicht deze erkenningsakte te uploaden.
 • Is voor de geboorte naamskeuze gedaan in een andere gemeente dan Amsterdam? Dan is het verplicht deze akte van naamskeuze te uploaden.
 • Bent u gehuwde moeders die een verklaring hebben die is afgegeven door de Stichting Donorgegevens? Dan moet u ook deze verklaring uploaden.

Online geboorteaangifte doen via website gemeente Amsterdam

Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden en hebt u alle documenten die nodig zijn om te uploaden? Dan kunt u nu de geboorteaangifte digitaal doen. Dit kunt u doen met een tablet, smartphone of op uw computer.

Online geboorteaangifte doen bij gemeente Amsterdam

Babyverlies of levensbedreigend ziek

Als uw pasgeboren baby levensbedreigend ziek is, stil werd geboren of kort na de geboorte is overleden kunt u helaas alleen op het Stadsloket geboorteaangifte doen. 

Geboorteaangifte op het Stadsloket

Is het niet mogelijk om online aangifte te doen? Ga dan naar een van de 8 stadsloketten in Amsterdam. Een afspraak maken is niet nodig. U kunt eventueel bellen met het informatienummer van de gemeente op telefoonnummer 14 020 (maandag t/m vrijdag van 08.00 - 18.00 uur).

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven