13 april 2022

Nieuw: Online geboorteaangifte in het BovenIJ

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuw: Online geboorteaangifte in het BovenIJ

Ouders die in het BovenIJ bevallen, kunnen vanaf heden online geboorteaangifte doen via de website van gemeente Amsterdam. Zo kunnen ouders voortaan samen, in het ziekenhuis of binnen drie dagen vanuit huis, digitaal hun pasgeboren baby aangeven.

Service en gemak

Meestal doet één van de ouders geboorteaangifte bij het Stadsloket. Saskia Tieken, klinisch verloskundige in het BovenIJ ziekenhuis: “We vinden het belangrijk dat het gezin vanaf het allereerste moment bij elkaar blijft. Zo is de zorg in ons Moeder Kind Centrum ook ingericht. Als er na de geboorte een couveuse nodig is, blijven moeder en kind samen op de kamer. Door online geboorteaangifte mogelijk te maken, bied je ouders gemak en kunnen zij samen de geboorteaangifte doen.”

Vanuit bed samen de geboorteaangifte regelen

Marieke en Max waren het eerste gezin die online een geboorteaangifte deden via de website van gemeente Amsterdam. Kersverse vader van dochter Livia vertelt: “Het scheelt mij een ritje naar het Stadsloket, want nu hoef ik hier niet weg. En deze manier van aangifte past ook helemaal bij deze digitale tijd.”

Gemeente Amsterdam wil een persoonlijke, eenvoudige en toegankelijke dienstverlening. Deze nieuwe manier van geboorteaangifte doen sluit volledig aan bij deze visie en de vraag van Amsterdammers op meer online mogelijkheden. Maar natuurlijk blijft de burger ook altijd welkom bij het Stadsloket.

Digitale zorg

Het BovenIJ ziekenhuis heeft de ambitie om de komende jaren de zorg verder te verrijken met behulp van digitale middelen. “De stap om ouders online geboorteaangifte te laten doen past bij die ambitie”, aldus Mariëlle Lakeman, gynaecoloog in het BovenIJ.

Online geboorteaangifte

Op de website staat uitgelegd hoe ouders online geboorteaangifte kunnen doen. Ook staan er enkele voorwaarden op de website vermeld. De online geboorte aangifte is een proef en duurt tot de zomer. Daarna wil gemeente Amsterdam deze manier van werken stap voor stap uitrollen in de rest van de stad.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven