aandoening

Reumatoïde artritis (gewrichtsreuma)

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Reumatoïde artritis (gewrichtsreuma)
Bij Reumatoïde artritis heeft u meerdere ontstoken gewrichten, bijvoorbeeld in de handen, polsen, enkels of voeten. We noemen dit ook chronische gewrichtsreuma. Uw eigen afweersysteem veroorzaakt de ontstekingen. Het is daarom een auto-immuunziekte.

Ontstekingen

Gewrichten die chronisch ontstoken zijn, kunnen na verloop van tijd het bot en kraakbeen beschadigen. Deze beschadiging is niet meer te herstellen. De ontsteking kan zich ook uitbreiden naar pezen en slijmbeurzen die in buurt van de ontstoken gewrichten zitten. Deze ontstekingen zorgen voor pijn en beperkingen in het dagelijks leven.

Behandeling

Het doel van de behandeling van chronische gewrichtsreuma is om de ontsteking zo snel mogelijk te remmen.  Pijn, stijfheid en andere beperkingen af nemen hierdoor af. Zo kunt u weer zo normaal mogelijk functioneren.  En er ontstaat geen schade aan de gewrichten. 

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6157
  • Route 70

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven