aandoening

Jicht

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Jicht
Jicht is een vorm van ontstekingsreuma. Dit komt door een te hoge urinezuurspiegel in uw lichaam. Hier reageren uw gewrichten op met ontstekingen. Deze zijn pijnlijk en uw gewricht wordt warm. In het BovenIJ behandelen we u snel en effectief om de ziekte tot rust te brengen.

Jicht

Urinezuur is een normaal afvalproduct van uw lichaam. Maar bij jicht us er teveel urinezuur in het lichaam. Daardoor kunnen er kristallen (uraatkristallen) ontstaan die neerslaan in of rond uw gewrichten. Deze reageren hierop met plotselinge aanvallen van gewrichtsontstekingen. De gewrichten raken extra doorbloed omdat uw lichaam de kristallen wil opruimen. Zo’n gewrichtsontsteking is heel pijnlijk en uw gewricht wordt warm.

Chronische jicht

Twee derde van de mensen krijgen na de eerste jichtaanval vaker ontstekingen en in meerdere gewrichten in het eerste erop volgende jaar. Dan spreken we van chronische jicht.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6157
  • Route 70

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven