behandeling

Astma behandeling

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Astma behandeling
Astma is niet te genezen, maar er valt wel goed mee te leven. Wij ondersteunen u hierbij in het BovenIJ.

Medicijnen 

Bij astma krijgen patiënten meestal ontstekingsremmers. Deze medicijnen houden de ontsteking in uw luchtwegen onder controle. U neemt deze medicijnen met een puffer. Dit is een inhalator waarmee u de medicatie inademt. De afgelopen jaren is veel onderzoek naar astma gedaan. Medicijnen tegen astma zijn steeds beter en hebben veel minder bijwerkingen dan vroeger.

Astma en roken

Als u rookt, maakt dit de klachten erger. Daarom is het belangrijk om te stoppen met roken. Hierdoor bent u minder benauwd en hoest u minder. In het BovenIJ ziekenhuis hebben wij een Rook-stop-polikliniek die u helpt bij het stoppen met roken. Dit gebeurt meestal met een combinatie van medicijnen en ondersteunende therapie. De basisverzekering vergoedt deze behandeling. Het eigen risico is wel van toepassing

Rook-stop-polikliniek

Longverpleegkundige en astma

Als u astma heeft, kan dit veel invloed hebben op uw leven. Misschien moet u aanpassingen doen in uw omgeving of aan  uw manier van leven, zodat u minder klachten heeft. Daarom verwijst onze longarts door naar de longverpleegkundige. De longverpleegkundige helpt u omgaan met astma. U leert klachten herkennen en hoe u ermee omgaat. Ook hoort u hoe u uw medicijnen op de juiste manier gebruikt. 

Praktische informatie

  • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
  • Telefoonnummer 020-634 6292
  • Route 46

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven