Afdeling

Rook-stop-polikliniek

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Rook-stop-polikliniek

Wilt u stoppen met roken? Het BovenIJ ziekenhuis helpt u hier graag bij. Een team van experts van de speciale rook-stop-polikliniek weet hoe u van uw tabaksverslaving afkomt.

Begeleiding bij stoppen met roken

In het BovenIJ ziekenhuis kunt u onder begeleiding stoppen met roken. Bijvoorbeeld als u COPD heeft. Het team dat u helpt bestaat uit longartsen en longverpleegkundigen. Dit team is expert in tabaksverslavingsproblemen en helpt u met afkicken. Het belangrijkste bij stoppen met roken is uw eigen inzet. U wordt niet zomaar ex-roker.  U maakt keuzes die uw manier van leven veranderen. Zo krijgt u uiteindelijk een rookvrij leven. 

In groep of alleen

Als u voor altijd wilt stoppen met roken, helpen wij u graag om dat doel te bereiken. Wij bieden u een individueel en persoonlijk programma. Dit bestaat uit 3 onderdelen:

  • gesprekken;
  • hulpmiddelen zoals nicotinevervangers;
  • controles (tot 1 jaar)

Uw eerste bezoek aan de polikliniek

Bij het eerste bezoek onderzoeken we samen uw rookgedrag met een gesprek en een vragenlijst. Zo kunnen we een passend en persoonlijk behandelplan maken. Ook vertellen wij wat de voordelen zijn wanneer u stopt met roken. Dan plannen we samen een stopdatum.

Zodra u volledig bent gestopt, gaan we ons richten op voorkomen dat u weer begint met roken. Zo kunt u vol vertrouwen een rookvrije toekomst tegemoet gaan.

Wat zijn de kosten?

Het consult bij een arts wordt vergoed door de ziektekostenverzekering. Consulten en vervolgconsulten van de verpleegkundige zijn bij de behandeling inbegrepen. De hulpmiddelen zoals nicotine vervangende therapie en medicatie worden vergoed vanuit de basisverzekering. Houdt er wel rekening mee dat u uw eigen risico betaald bij een bezoek aan het ziekenhuis.

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6292
  • Route 46

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Bij de longziekte COPD heeft u moeite met ademen. Dit komt doordat uw longen beschadigd zijn. COPD komt meestal door veel roken.

Lees meer

COPD is niet te genezen. Wel biedt BovenIJ hulp bij stoppen met roken. U wordt door een speciaal team begeleid.

Lees meer

Astma is een ontsteking van de kleine luchtwegen. Deze ontsteking is chronisch. Dit betekent dat het niet meer weggaat. Door de ontsteking worden de luchtwegen smaller en sneller geprikkeld. Hierdoor is ademhalen moeilijker.

Lees meer

Astma is niet te genezen, maar er valt wel goed mee te leven. Wij ondersteunen u hierbij in het BovenIJ.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Ik heb meer lucht en ben vrolijker dan vroeger

Maria, patiënt longgeneeskunde

Maria (30) was ruim 15 jaar verslaafd aan roken. Na behandeling op de rook-stop-poli van het BovenIJ ziekenhuis is het haar gelukt om te stoppen: ‘Ik heb meer lucht en ben vrolijker dan vroeger.’

Lees de hele ervaring

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven