Afdeling

Laboratoria

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Laboratoria

Om te weten wat er met u aan de hand is, onderzoeken we soms weefsels, urine, bloed of andere materialen. Dit doen we in drie soorten laboratoria.

Klinisch Chemisch Laboratorium

Het Klinisch Chemisch Laboratorium is een algemeen ziekenhuis laboratorium. Hier doen we de meest voorkomende onderzoeken in bloed, urine en andere lichaamsvochten. Onderzoek wordt gedaan op aanvraag van artsen uit het ziekenhuis, huisartsen en verloskundigen. Het afnemen van bloed gebeurt in het afnamelaboratorium of in één van de prikposten in Amsterdam Noord.

Klinisch Chemisch Laboratorium

Microbiologisch Laboratorium

De microbiologie onderzoekt of in materialen van patiënten, zoals bloed, urine en speeksel, bacteriën, schimmels en virussen zitten. Dit materiaal wordt na voorbewerking onder de microscoop gelegd en onderzocht. Soms moet het materiaal eerst gekweekt worden.

De medisch microbioloog kan adviseren wat het beste medicijn is om een ziekte of infectie te bestrijden. Het Medisch Microbiologisch Laboratorium (MML) van OLVG Lab bv voert microbiologisch onderzoek uit voor onze patiënten.

Medisch Microbiologisch Laboratorium

Pathologisch Laboratorium

De klinisch patholoog is een medisch specialist die weefsel en cellen onderzoekt. Het kan dan gaan om een uitstrijkjes van de baarmoedermond, puncties van klieren, speeksel en urine, biopten (kleine stukjes weefsel) van bijvoorbeeld de huid of operatiemateriaal zoals verwijderde tumoren. 

De patholoog ondersteunt daarmee andere artsen. Door het onderzoek weten zij zeker wat er aan de hand is en welke behandeling ze u kunnen geven. Het OLVG lab bv voert pathologisch onderzoek en speciale verrichtingen uit voor onze patiënten. 

Praktische informatie

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven