Afdeling

Hygiëne en Infectiepreventie

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Hygiëne en Infectiepreventie
Vandaag zijn de poliklinieken telefonisch minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.

Voor vragen die geen spoed hebben, stuur een bericht via BeterDichtbij.

Wilt u weten wanneer uw afspraak is, bekijk dit via Mijn BovenIJ

 

De afdeling Hygiëne & infectiepreventie van het BovenIJ ziekenhuis probeert ziekenhuisinfecties zoveel mogelijk te voorkomen. Zo kunt u veilig in ons ziekenhuis verblijven. 

Infecties voorkomen

In het ziekenhuis doen we er alles aan om infecties te voorkomen. Dat is belangrijk, want infecties kunnen zorgen voor ongemak en pijn, angst, ziek zijn, verminderd operatieresultaat en invaliditeit. Onze deskundigen Infectiepreventie geven daarom advies over hygiënisch werken en voorlichting, bijscholing en instructies aan onze medewerkers. Ook kijken we hoe we binnen ons ziekenhuis infectiepreventie kunnen verbeteren. 

Wat kunt u zelf doen?

U kunt helpen besmettingen te voorkomen door de volgende maatregelen:

  • Was regelmatig uw handen; altijd na toiletgebruik of na contact met iets wat niet schoon is en vóór het eten.
  • Kom niet met uw handen aan wonden, infusen en katheters.
  • Bezoekers kunnen ook infecties veroorzaken, bijvoorbeeld als ze verkouden zijn. Laat hen met de verpleging overleggen of het verstandig is om op bezoek te komen.
  • Sommige mensen hebben een verhoogd risico om de MRSA bacterie of een BRMO bacterie bij zich te dragen. Bijvoorbeeld als u onlangs behandeld bent in een buitenlands ziekenhuis. Of als u bedrijfsmatig werkt met levende varkens, vleeskalveren of vleeskuikens, of op een varkens- vleeskalveren- of vleeskuikens bedrijf woont. Meld dit ook (liefst telefonisch) bij uw behandelend arts, zodat we eventueel passende maatregelen kunnen nemen.

Isolatieverpleging

In geval van een besmettelijke aandoening is het nodig om extra maatregelen te nemen. We noemen dit isolatieverpleging. Welke extra maatregelen er nodig zijn hangt af van de ziekte. U en uw bezoekers dienen deze maatregelen goed op te volgen. 

Praktische informatie

  • Openingstijden maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00
  • Telefoonnummer Heeft u vragen over hygiëne en infectiepreventie? U kunt ons bereiken via het algemene nummer 020 - 634 6346

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

BRMO is de afkorting van Bijzonder Resistent Micro Organisme. Een micro-organisme is een andere naam voor een bacterie. In onderstaande folders treft u meer informatie over de BRMO-bacterie aan.

Lees meer

Uit laboratoriumonderzoek is gebleken dat u besmet bent met een MRSA-bacterie, Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus. In deze folder leest u wat dat is en welke gevolgen dat voor u heeft.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven