03 juni 2019

Voorlichting voor vrouwen: 'Signalen van kanker'

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Voorlichting voor vrouwen: 'Signalen van kanker'

Dinsdag 18 juni organiseert het BovenIJ ziekenhuis samen met Madeliefje Thuiszorg een voorlichting over 'signalen van kanker'. De voorlichting is van 13.00 - 14.45 uur bij Dagbesteding Madeliefje Thuiszorg, IJdoornlaan 34, 1024 KV Amsterdam. Komt u ook? Toegang is gratis.

Misschien overkomt het u wel eens: u denkt er misschien niet dagelijks aan, maar op een gegeven moment valt het op. Iets dat er eerst niet was: bloed in de ontlasting of een knobbeltje in uw borst. Meestal gaan de klachten vanzelf weer over en vaak is er een verklaring voor, niet elke klacht hoeft op kanker te wijzen, maar soms kan het wél het eerste 'waarschuwingssignaal' van kanker zijn. Snel reageren is dan belangrijk.

Bevolkingsonderzoek

In Nederland vindt al geruime tijd het bevolkingsonderzoek borst- en baarmoederhalskanker plaats. Sinds enkele jaren vindt ook het bevolkingsonderzoek darmkanker plaats. Dankzij deze onderzoeken wordt kanker vaker vroeg ontdekt. Hierdoor is de kans groter dat de behandeling succes heeft.  

Wilt u meer weten over:

  • Signalen van kanker: waar kunt u op letten,
  • wat u zelf kunt doen om uw risico hierop te verminderen,
  • de drie bevolkingsonderzoeken borst-, baarmoederhals en darmkanker,
  • het belang van deelname aan het bevolkingsonderzoek.

Kom dan naar de gratis voorlichting.

Spreker: mw. Marcia IJzer, oncologieverpleegkundige / casemanager BovenIJ ziekenhuis.

U kunt ook vragen stellen. Let op: De voorlichting is alleen voor dames. De voorlichting is in het Nederlands. Er is een zorgconsulent aanwezig voor de vertaling naar het Turks.

Vooraf aanmelden is niet nodig. U bent vanaf 12.45 uur welkom bij:
Dagbesteding Madeliefje Thuiszorg, IJdoornlaan 34, 1024 KV  Amsterdam.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven