26 mei 2023

Amsterdams eerste integrale spoedpost opent haar deuren in Amsterdam-Noord

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Opening Spoedpost Amsterdam Noord

Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, opende donderdag 25 mei 2023 de vernieuwde eerste Amsterdamse integrale spoedpost in Amsterdam-Noord. “Ik ben er van overtuigd dat deze Spoedpost een enorme aanwinst zal zijn voor de hele populatie hier in de regio”, zegt de minister tijdens de opening. Dinsdag 30 mei vanaf 16.00 uur kunnen patiënten er terecht.

Deze integrale spoedpost is een samenwerking tussen de huisartsenpost Noord van Huisartsenposten Amsterdam (HpA) en de spoedeisende hulp van het BovenIJ. Als één team verlenen wij passende acute zorg aan patiënten.

Op de Spoedpost Amsterdam-Noord krijgen patiënten passende integrale acute zorg, op de juiste plek en door de juiste zorgprofessional. Soms is dat een zelfzorgadvies, soms een behandeling door de huisarts en soms door de SEH-arts of een andere medisch specialisme.

Voordelen Spoedpost Amsterdam-Noord
Het voordeel van de Spoedpost is dat patiënten zich slechts 1x hoeven in te schrijven en dat alle zorgprofessionals toegang hebben tot dezelfde informatie. De patiënt blijft waar mogelijk in dezelfde behandelruimte en de juiste zorgprofessional komt naar de patiënt toe.

Deze nieuwe werkwijze geeft duidelijkheid aan patiënten waar ze terecht kunnen met hun zorgvraag en voorkomt onnodige administratie. Ook draagt deze manier van werken bij aan het efficiënt gebruik van zorgpersoneel in de acute zorg en leert men elkaar beter kennen wat samenwerken ten goede komt.

Kortom, we geven hiermee invulling aan passende acute zorg, zoals beschreven in het Integraal Zorg Akkoord.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven