25 april 2023

Nieuw lid Raad van Toezicht BovenIJ

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuw lid Raad van Toezicht BovenIJ

De Raad van Toezicht van het BovenIJ is recentelijk versterkt met de toetreding van Marian Mourits. Met haar benoeming geeft de Raad van Toezicht verdere invulling op medische inhoud en verbinding van de medische- en toezichtstaken. Wij stellen Marian Mourits graag aan u voor. 

Mourits:  ‘Het BovenIJ is een bevlogen organisatie  die midden in de samenleving van Amsterdam Noord staat  en zich beweegt van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie. Graag denk ik mee over de taken op het gebied van preventie en innovatie die hiermee gepaard gaan. De visie van het BovenIJ sluit goed aan bij de opgaven vanuit zowel  het Integraal Zorgakkoord als het Gezond en Actief Leven Akkoord  die noodzakelijk zijn  om de zorg toegankelijk, betaalbaar en kwalitatief goed te houden. Daar wil ik mij als toezichthouder en voorzitter  van de Auditcommissie Kwaliteit en Veiligheid voor inzetten.

Het BovenIJ is ook een spannende organisatie qua omvang, met erom heen grote ziekenhuizen en vele zelfstandige klinieken, waartussen het een eigen plaats heeft . Dat blijkt ook uit de zichtbare inspanningen van het BovenIJ om enerzijds in te zetten op digitale bereikbaarheid, zoals met de Beter Dichtbij app., maar waarbij ook  de fysieke toegankelijkheid voor hen die daar de voorkeur aangeven in stand blijft. Dat spreekt mij aan.’

Vóór haar toezichthoudende rol bij het BovenIJ was Mourits tot voor kort gynaecoloog oncoloog in het Universitair Medisch Centrum Groningen en toezichthouder bij Basalt. Zij verricht wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de erfelijke gynaecologische kanker.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven