13 maart 2019

Migraineweek in BovenIJ ziekenhuis

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Migraineweek in BovenIJ ziekenhuis

Van 16 maart t/m 22 maart is er in het BovenIJ ziekenhuis extra aandacht voor migraine. Tijdens deze week staat de impact van migraine bij jong en oud centraal. Dat gebeurt o.a. via een informatiebijeenkomst en de tentoonstellingen ‘Twee gezichten’ en ‘Mijn hersenen werken anders’.

Voorlichtingsbijeenkomst op 20 maart

Heeft u of uw kind migraine en bent u op zoek naar de juiste balans en een betere kwaliteit van leven met migraineaanvallen? Kom dan naar de interactieve bijeenkomst ‘Migraine is een Hoofdzaak, Zorg voor jezelf’ op woensdag 20 maart in het BovenIJ ziekenhuis.  

Tijdens deze avond gaan diverse zorgverleners van de Hoofdpijnpolikliniek van het BovenIJ ziekenhuis en deskundigen vanuit patiëntenvereniging Hoofdpijnnet met u in gesprek over wat migraine voor u of uw kind betekent en wat u zelf kunt doen om zoveel mogelijk grip te krijgen op de migraine.

Tijdens de avond kunt u een keuze maken uit twee workshops, t.w.: Migraine & Werk of Migraine & Onderwijs. Meer informatie: Informatiebijeenkomst 'Migraine is een Hoofdzaak, zorg voor jezelf'

Tentoonstellingen gratis te bezichtigen

Tijdens de Migraine week kunt u op de begane grond van het ziekenhuis twee tentoonstellingen bezichtigen. 

  • ‘Mijn hersenen werken anders’ over ernstige hoofdpijn bij kinderen en jongeren. Zes jongeren met ernstige hoofdpijn laten zien dat ze meer zijn dan alleen hoofdpijnpatiënt. De jongeren zijn ambassadeurs van Hoofdpijnnet, de patiëntenorganisatie voor mensen met ernstige hoofdpijn. De foto's vertellen hun verhaal over leven met ernstige hoofdpijn.
  • 'Twee gezichten' van Hottie Wiersma.

De tentoonstellingen worden op zaterdag 16 maart geopend.

Maak van migraine een hoofdzaak

De migraineweek is onderdeel van de landelijke campagne ‘Maak van migraine een hoofdzaak’. Meer hierover is te vinden op de website Migraine is een hoofdzaak. Hier worden ook handige hulpmiddelen aangereikt. De campagne loopt tot 1 mei 2019. De Migraineweek wordt georganiseerd door Hoofdpijnnet, samen met de hoofdpijnpolikliniek van het BovenIJ ziekenhuis.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven