26 mei 2020

Hoe ziet je huid er écht uit? Aandacht voor huidkanker

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Hoe ziet je huid er écht uit? Aandacht voor huidkanker

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie is de (online) huidkankercampagne 'Hoe ziet je huid er écht uit?' gestart. De campagne richt zich op het beschermen van de huid en het herkennen van veranderingen en klachten van plekjes die mogelijk met huidkanker te maken hebben.

Dermatoloog Meijs: “Het aantal gevallen van huidkanker stijgt ieder jaar. Daarom is het belangrijk dat we mensen blijven stimuleren regelmatig hun huid te controleren, om zo huidkanker in een vroeg stadium te ontdekken. Daarnaast zijn bewustwording en preventie belangrijk. We kunnen niet genoeg blijven hameren op de noodzaak van een goede bescherming van de huid tijdens zonnen, recreëren, sporten of werken."

Zonneschade is niet altijd zichtbaar

Verbranding door de zon is het meest duidelijke teken dat je te lang in de zon gezeten hebt. Maar zonneschade is niet altijd zichtbaar. Het idee dat een zongebruinde huid er gezond uit ziet is een korte-termijn gedachte. Onder het huidoppervlak kunnen uv-stralen schade aanrichten. Dit kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering zoals rimpels en pigmentvlekken. Ook kan deze schade bijdragen aan het ontstaan van huidkanker op latere leeftijd. Ga daarom verstandig om met de zon en bescherm je huid.

Campagne 'Hoe ziet je huid er écht uit?

Wil je meer weten over het herkennen van huidkanker, de verschillende vormen én het beschermen van de huid?

Kijk dan op de website van de NVDV. Of bekijk de kaart 'Herken huidkanker'.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven