05 maart 2019

Expositie en voorlichtingsbijeenkomst over hoofdpijn bij kinderen en jongeren

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Expositie en voorlichtingsbijeenkomst over hoofdpijn bij kinderen en jongeren

Zes jongeren met migraine laten zien dat ze meer zijn dan hoofdpijnpatiënt. Op zaterdag 16 maart 2019 om 14:30 uur onthullen ze hun eigen portret bij de start van de Migraineweek. De jongeren zijn ambassadeurs van Hoofdpijnnet, die de tentoonstelling organiseert samen met de hoofdpijnpolikliniek voor kinderen en jongeren in het BovenIJ ziekenhuis.

Meer dan een hoofdpijnpatiënt

De jongeren zijn afkomstig uit heel Nederland. Deze afbeelding toont het verhaal van Lotte, één van de enthousiaste jongerenambassadeurs van Hoofdpijnnet die deelnam aan de workshop Reclame Maken Voor Jezelf.

Tijdens de workshop schreven ze over hun leven met ernstige hoofdpijn. Ze laten zien dat je meer bent dan alleen die ernstige hoofdpijn. In de afgelopen maanden hebben de jongeren (schrijf)workshops gevolgd van Stichting ‘Reclame maken voor jezelf’ uit Amsterdam om zichzelf te presenteren. Ze zijn gefotografeerd door Amsterdamse fotograaf Marijke de Schepper. Naast de portretfoto’s kunnen we hun eigen verhaal lezen.

Wilt u aanwezig zijn bij de opening van de tentoonstelling op 16 maart? Meldt u dan aan via  De expositie is overdag kosteloos te bezoeken in het BovenIJ ziekenhuis.

Migraine op school en op je werk

Op woensdag 20 maart vanaf 19.00 uur is er ook een voorlichtingsavond over migraine, met workshops over de impact van migraine op school en – later – op het werk. Sprekers zijn o.a. deskundigen van de hoofdpijn polikliniek in het BovenIJ ziekenhuis en ambulante begeleiders uit het onderwijs. Meer informatie: Informatiebijeenkomst 'Migraine is een Hoofdzaak, zorg voor jezelf'

Hoofdpijnpolikliniek voor kinderen en jongeren

Kinderen én jongeren met hoofdpijnklachten kunnen in het BovenIJ ziekenhuis terecht op het spreekuur van de hoofdpijnpolikliniek voor kinderen en jongeren. Het uitgebreide multidisciplinaire  team is uniek : een neuroloog én een kinderarts, fysiotherapeut, oogarts/orthoptist, medisch psycholoog en hoofdpijnverpleegkundige werken nauw samen bij de behandeling van hoofdpijn bij kinderen en jongeren.

De Migraineweek maakt deel uit van de landelijke campagne Maak van Migraine een Hoofdzaak van Hoofdpijnnet, de patiëntenorganisatie voor mensen met ernstige hoofdpijn.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven