05 juli 2019

BovenIJ ziekenhuis ontvangt roze lintje voor borstkankerzorg

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. BovenIJ ziekenhuis ontvangt roze lintje voor borstkankerzorg

Op 4 juli is bekend geworden dat het BovenIJ ziekenhuis, net als voorgaande jaren, het roze lintje heeft ontvangen van Borstkankervereniging Nederland (BVN). Jaarlijks reikt BVN de lintjes uit, als keurmerk voor goede, patiëntgerichte borstkankerzorg. Het BovenIJ ziekenhuis heeft opnieuw een bovengemiddelde score voor persoonlijke begeleiding.

Monitor Borstkankerzorg

Ziekenhuizen worden jaarlijks door BVN beoordeeld in de Monitor Borstkankerzorg. Zij toetsen op verschillende criteria wat betreft zorgaanbod, ervaring, samenstelling van het behandelteam en ervaringen van patiënten. Ook wordt er gekeken in hoeverre ziekenhuizen patiënten in staat stellen zelf een keuze te maken over hun behandeling. Het roze lintje helpt patiënten bij het kiezen voor goede borstkankerzorg die aansluit op specifieke wensen.

Hoge score op persoonlijke begeleiding

Het BovenIJ ziekenhuis scoort met name hoog op persoonlijke begeleiding. Tijdens de behandeling krijgt elke patiënt een vast contactpersoon, de casemanager. De casemanager is een gespecialiseerd verpleegkundige die als persoonlijke gids begeleiding biedt tijdens het intensieve traject van onderzoeken, behandeling en herstel. Niet alleen binnen het ziekenhuis, maar ook voor aanvullende (na)zorg buiten het BovenIJ ziekenhuis. Ook scoorde het BovenIJ ziekenhuis hoog op het op tijd verlopen van afspraken (binnen een kwartier na de afgesproken tijd).

Oncologisch Centrum Amsterdam

Het BovenIJ ziekenhuis werkt op het gebied van borstkankerzorg nauw samen met het OLVG binnen het oncologisch samenwerkingsverband Oncologisch Centrum Amsterdam. Zo bespreken artsen uit beide ziekenhuizen gezamenlijk de diagnose en het behandelplan van elke patiënt in een multidisciplinair overleg. Jaarlijks worden ongeveer 400 patiënten met borstkanker behandeld binnen Oncologisch Centrum Amsterdam. Door deze intensieve samenwerking kunnen patiënten voor behandeling altijd terecht bij een ziekenhuis bij hen in de buurt.

Verder lezen:


Goede patiëntgerichte borstkankerzorg - wat betekent het keurmerk BVN?
Oncologische zorg in het BovenIJ ziekenhuis

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven