05 september 2022

BovenIJ verwelkomt grote groep stagiairs

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. BovenIJ verwelkomt grote groep stagiairs

Deze week start een grote groep BOL-stagiairs bij het BovenIJ. Het aantal stagiairs die vanuit een verpleegkundige opleiding starten, is dit schooljaar meer dan voorheen. En dat is een goede ontwikkeling.

Meer leerplekken

Vanuit verschillende zorgopleidingen kwam het signaal dat er in de regio een tekort is aan stageplekken. Terwijl we deze studenten hard nodig hebben om de arbeidstekorten in de zorg van nu en de toekomst tegen te gaan. Om meer studenten de kans te bieden in de zorg te leren en werken, heeft BovenIJ een leerwerkplaats geïntroduceerd. Hiermee zijn er extra leerplekken beschikbaar gekomen.

De leerwerkplaats

Een leerwerkplaats is niet een nieuw concept. Meerdere ziekenhuizen passen deze stagevorm toe. Eén van de BOL-stagiairs van onze leerwerkplaats heeft al ervaring met deze stagevorm. Ze zegt daarover:

‘Blij dat jullie dit nu ook hebben. Op mijn vorige stageplek was dit ook. Vooral het intensieve samenwerken met de andere stagiairs vond ik leuk’.

Op de leerwerkplaats werken de stagiairs op een aantal verpleegkamers. Samen zorgen ze voor de patiënten op deze kamers. Er zijn verpleegkundigen aanwezig die het werk van de stagiairs overzien. Na een inwerkperiode van een maand wordt gekeken of de student zover is om op de leerwerkplaats te starten. Zo behouden we onze kwaliteit van zorg.

Zorg goed voor elkaar

Daar staat het BovenIJ voor. Daarom zorgen we ook goed voor de stagiairs van de zorgopleidingen. Zij zijn immers de toekomst van de zorg.

We wensen álle stagiairs die bij ons van start zijn gegaan een fijne en leerzame tijd bij ons! 

Meer weten over werken en leren bij Het BovenIJ? Kijk op Werken en leren als medewerker, verpleegkundige of arts in het BovenIJ ziekenhuis.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven