behandeling

Niersteen verwijdering - via de huid - PNL

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Niersteen verwijdering - via de huid - PNL
Er kunnen redenen zijn om tot verwijdering van een niersteen over te gaan. Bijvoorbeeld heftige pijnaanvallen (kolieken), stuwing van de nier, infecties of een verminderende functie van de nier. De steen wordt verwijderd met behulp van een bepaalde operatietechniek, percutane niersteenverwijdering genoemd (ook wel Percutane NefroLitholapaxie: PNL).

Percutaan betekent door de huid. De nier wordt door de huid heen aangeprikt met behulp van een naald, waarna de arts dit kanaaltje oprekt en een hol buisje met een diameter van ongeveer één centimeter in de nier kan inbrengen. Via dit buisje kan de steen met behulp van speciale instrumenten verwijderd worden.

Een voordeel van de percutane benadering is dat er slechts een klein litteken ontstaat (ter grootte van het holle buisje). Ook biedt deze behandeling de beste kansen om de steen in één operatie volledig te kunnen verwijderen.

Meer informatie over de behandeling leest u in de folder. 

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6243
  • Route 33

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven