Thuismeten: Samen voor de beste zorg bij hartkloppingen

Thuismeten helpt om de oorzaak te vinden van uw hartkloppingen. U maakt thuis een ritmestrook bij klachten, wij kijken met u mee. Zo werken we samen aan de beste zorg voor u. Deze folder vertelt u meer over hoe u de app Thuismeten kunt gebruiken.

Waarom gebruikt u de app Thuismeten?

Thuismeten kan helpen om samen de oorzaak te vinden van uw hartkloppingen. U doet dit naast uw afspraken in het ziekenhuis. Met de app Thuismeten op uw telefoon of tablet geeft u uw metingen aan ons door wanneer u klachten heeft. Wij kijken mee hoe het met u gaat.

Zo zijn we er sneller bij als u een ritmestoornis heeft en kan er een passende behandeling worden gestart. Daarnaast hoeft u, als u Thuismeten gebruikt, minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Zo houden we samen grip op uw klachten.

Ook kunt u op de Thuismeten app een aantal informatie vinden, over het inzenden van ritmestroken bij klachten en het gebruik van de app Thuismeten. 

Hoe werkt de app Thuismeten?

Tijdens uw eerste gesprek met uw cardioloog bespreken jullie samen of het gebruik van de Thuismeten app bij u past. Als u wilt starten wordt er een afspraak gemaakt met de analist voor de verdere uitleg en instructies. U installeert de Thuismeten app dan samen op uw telefoon of tablet. We helpen u hier graag bij. U ontvangt een welkomstmail. Hierin wordt uitgelegd hoe u begint met Thuismeten.

U krijgt van de analist ook een Kardia mee naar huis. Dit is een kastje waarmee u zelf u hartritme kunt meten. U maakt eerst samen met de analist een eerste ritmestrook. Later doet u dit thuis en stuurt deze naar ons op. Bij het insturen van de ritmestrook krijgt u ook een korte vragenlijst over uw klachten op dat moment. De metingen geeft u aan ons door via de app Thuismeten.

De Thuismeten app stuurt u berichten, als herinnering voor het maken van een ritmestrook bij klachten.

Via de BeterDichtbij app kunt u makkelijk en veilig contact opnemen met uw zorgverlener. U kunt appen met de assistente/analist/arts. BeterDichtbij is een aparte app. De Thuismeten app biedt BeterDichtbij aan als contactmogelijkheid en schakelt u dan automatisch over als u beide apps heeft geïnstalleerd. 

Als er een ritmestoornis bij u is gevonden dan wordt er contact met u opgenomen voor een verder behandelplan. De Kardia dient dan weer te worden ingeleverd bij de analist.

Heeft u medische vragen?

Neem dan contact op met de polikliniek of stuur een bericht via de BeterDichtbij app.

Nood

Voelt u zich echt niet goed? Handel dan zoals u altijd doet. Neem zo snel mogelijk contact op met:

  • Uw huisarts
  • De huisartsenpost
  • In levensbedreigende situaties 112

U mag hierbij altijd een ritmestrook inzenden.

Contactinformatie afdelingen

Cardiologie polikliniek

Telefoonnummer 020-634 6732
Route 10

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven