Thuismeten: Samen houden we grip op astma

Thuismeten helpt om uw astma onder controle te houden. U meet thuis uw symptomen, wij kijken met u mee. Zo werken we samen aan de beste zorg voor u. Deze folder vertelt u meer over hoe u de app Thuismeten kunt gebruiken.

Waarom gebruikt u de app Thuismeten?

Thuismeten kan helpen om u te ondersteunen bij uw behandeling. U doet dit naast uw afspraken in het ziekenhuis. Met de app Thuismeten op uw telefoon of tablet geeft u uw metingen regelmatig aan ons door. Wij kijken mee hoe het met u gaat.

Zo zijn we er sneller bij als uw symptomen veranderen en kunnen we voorkomen dat deze erger worden. Daarnaast hoeft u als u de Thuismeten app gebruikt minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Zo houden we samen grip op uw aandoening.

Ook kunt op de Thuismeten app informatie vinden over symptomen en hoe u een mogelijke verslechtering herkent. Dit kan u helpen om beter te snappen wat er aan de hand is en hoe het met u gaat.

Hoe werkt de app Thuismeten?

Uw longarts of longverpleegkundige kan samen met u besluiten dat gebruik van de Thuismeten app bij u past. U installeert de Thuismeten app dan op uw telefoon of tablet. We helpen u hier graag bij.

U ontvangt een welkomstmail van Thuismeten. Hierin wordt uitgelegd hoe u begint met Thuismeten. Komt u er niet uit? We helpen u graag.

De Thuismeten app stuurt u berichten, bijvoorbeeld als het tijd is om een meting te doen.

Via de BeterDichtbij app kunt u makkelijk en veilig contact opnemen met uw zorgverlener. U kunt appen en (op afspraak) beeldbellen met de longverpleegkundige of longarts. BeterDichtbij is een aparte app. De Thuismeten app biedt BeterDichtbij aan als contactmogelijkheid en schakelt u dan automatisch over als u beide apps heeft geïnstalleerd.

Thuismeten bij astma

Astma is een chronische ziekte. Wanneer astma opspeelt, kunnen klachten zoals benauwdheid, hoesten en een piepende ademhaling zeer ingrijpend zijn. Voor uzelf en voor de mensen in uw omgeving. Wij, de longverpleegkundigen en longartsen van het BovenIJ, staan voor u klaar om u bij toename van uw klachten te helpen.

De Thuismeten app biedt extra ondersteuning bij deze zorg voor u.

Nood

Voelt u zich echt niet goed? Handel dan zoals u altijd doet. Neem zo snel mogelijk contact op met:

  • Uw huisarts
  • De huisartsenpost
  • In levensbedreigende situaties 112

Contactinformatie afdelingen

Longgeneeskunde polikliniek

Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
Telefoonnummer 020-634 6292
Route 46

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven