Contactpersoon tijdens uw opname

U wordt opgenomen in het BovenIJ ziekenhuis. Het is prettig om een contactpersoon aan te wijzen die u tijdens uw opname begeleidt en waar gewenst ondersteunt. 

Registratie contactpersoon

Bij het intakegesprek met de verpleegkundige vragen wij u een contactpersoon op te geven. De gegevens van deze contactpersoon worden opgenomen in uw digitale dossier. Gegevens die wij registreren zijn: naam, geboortedatum, relatie tot uzelf en mobiel telefoonnummer. Per opnameperiode kunt u één contactpersoon aanwijzen.

Uw contactpersoon is het aanspreekpunt voor uw familie en de zorgverleners. Het is daarom belangrijk dat uw contactpersoon op de hoogte is van uw lichamelijke, woon-, werk- en leefsituatie. In geval van uw overlijden kan uw contactpersoon, indien u daar vooraf toestemming voor hebt gegeven, inzage krijgen in uw medisch dossier.

Wat kan uw contactpersoon voor u betekenen

Uw contactpersoon kan helpen om het contact tussen u, uw familie en de verpleegkundigen en artsen zo goed mogelijk te laten verlopen. Uw contactpersoon kan tijdens uw opname:

  • aanspreekpunt zijn voor uw familie en naasten én voor de verpleging en de artsen
  • op uw verzoek of op verzoek van de zorgverlener meegaan naar een onderzoek of het bespreken van de uitslag.
  • informatie over uitslagen of de operatie doorgeven aan uw familie en naasten.
  • indien nodig of gewenst betrokken zijn bij het regelen van de organisatie rond uw opname en ontslag.
  • worden betrokken bij het coördineren van uw bezoek, zodat uw bezoek niet te lang blijft en dat er maximaal twee personen tegelijk op bezoek zijn.
  • eventuele mantelzorgtaken voor u doen zoals helpen met eten of haren wassen, etc.
  • tips geven aan de verpleegkundige over uw zorg, maar bijvoorbeeld ook over uw voedingswensen, wijze van voeding toedienen en/of andere suggesties doen.

Delen informatie met anderen dan uw contactpersoon

Om uw privacy zo goed mogelijk te beschermen, delen wij (medische) informatie alleen met u of uw contactpersoon. Familie en kennissen kunnen via de contactpersoon informeren naar uw situatie of op welke afdeling u bent opgenomen.

Vragen

Heeft u of uw contactpersoon vragen tijdens uw opname? Stelt u ze aan de verpleegkundige op de afdeling.

Wij wensen u een goed verblijf toe in het BovenIJ ziekenhuis en een voorspoedig herstel.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven