Van stagiair tot senior

Monique, 35 jaar
golf
  1. Home
  2. Over BovenIJ
  3. BovenIJ 35 jaar
  4. Medewerkers vertellen
  5. Monique, 35 jaar
Het uitzoeken wat de oorzaak is en hoe het op te lossen, dat vind ik heel leuk

Monique is senior analist. Ze was een paar maanden oud bij de oprichting van het BovenIJ ziekenhuis in september 1987. “Ik zal wel fijn in mijn moeders armen hebben gelegen,” antwoordt Monique op de vraag waar ze was toen het BovenIJ opende. Ze werd thuis geboren in Krommenie, in het huis waar haar moeder nog steeds woont. Monique zelf is ondertussen verhuisd naar ‘de andere kant van de sloot’, zoals ze het zelf uitdrukt. Ook in Krommenie dus.

Groeien in het BovenIJ

Monique maakte kennis met het BovenIJ tijdens haar stage voor haar MLO (Middelbaar Laboratorium Onderwijs)-opleiding, al weer 15 jaar geleden. Ze bleef. Als analist kreeg ze steeds specialistischere taken en groeide ze door tot senior analist van het klinisch chemisch laboratorium. Samen met twee collega’s stuurt ze het team van zo’n twintig analisten vakinhoudelijk aan. Wat haar het meest boeit in haar werk is de complexe casuïstiek; bijvoorbeeld een bloedtransfusie waarna een patiënt koorts ontwikkelt. “Die puzzel, van alle uitslagen, de klachten, de voorgeschiedenis. Het uitzoeken wat de oorzaak is en hoe het op te lossen, dat vind ik heel leuk.”

Lees hier het hele verhaal van Monique

Het uitzoeken wat de oorzaak is en hoe het op te lossen, dat vind ik heel leuk

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven