Geboren in het BovenIJ

Danielle, 35 jaar
golf
  1. Home
  2. Over BovenIJ
  3. BovenIJ 35 jaar
  4. Medewerkers vertellen
  5. Danielle, 35 jaar

Danielle, medisch secretaresse op de OK en operatieassistente oogheelkunde, is geboren in het BovenIJ ziekenhuis, net vóór de feestelijke opening door prinses Juliana. Ze behoort dus tot de eerste lichting BovenIJ-baby’s. “Mijn ouders woonden in Kadoelen, dus ik ben geboren en getogen in Amsterdam-Noord. Zelf woon ik ook in Noord en mijn beide kinderen, een zoon van bijna negen en een dochter van zes, zijn ook geboren in het BovenIJ.”

Fijn ziekenhuis

Ondertussen is Danielle al ruim 15 jaar medewerker van het BovenIJ. “Ik ben er ingerold. Tijdens mijn opleiding voor doktersassistente liep ik stage in het AMC en bij een dokterspraktijk. Ik was net klaar met de opleiding toen ik via een vriendin hoorde over de vacature bij de poli chirurgie. Van de poli chirurgie ging ik naar de operatiekamer, eerst tijdelijk, daarna mocht ik blijven. In 2019 deed ik de module basisvaardigheden OK en direct daarna de module oogheelkunde. Mijn werk bestaat uit een prettige combinatie van baliewerk, administratieve taken en assisteren bij de oogheelkundige ingrepen. Het BovenIJ is een fijn ziekenhuis om te werken, met leuke collega’s. Je kent hier zoveel mensen.”

Praatjes en verhalen

“Ik hou van het persoonlijk contact. Ik maak altijd een praatje met patiënten en ze hebben vaak mooie verhalen. Het zijn vaak mensen uit de omgeving, die echt een band hebben met dit ziekenhuis.” Als je Danielle vraagt waarvoor ze dit werk doet, is haar antwoord kort maar krachtig: “Nou, voor de patiënten, die zijn vaak zo dankbaar.” Wat maakt haar werkdag tot een topdag? “Als alles vlekkeloos gaat, het team op rolletjes loopt en de patiënten blij en opgelucht naar huis gaan.”

Verjaardagsfeest

September is feestmaand, met de 35ste verjaardag van zowel Danielle als het BovenIJ. “Ik weet nog niet hoe ik mijn verjaardag ga vieren, waarschijnlijk lekker uit eten met mijn gezin. Een groot feest doen we wel als ik veertig word.” Hoe de verjaardag van het ziekenhuis gevierd zal worden weet ze ook nog niet. Wat ze wel weet: het BovenIJ is haar ziekenhuis, klein en vertrouwd.

Het ziekenhuis voelt klein en vertrouwd

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven