07 februari 2019

Iris (4) was vaak moe, het bleek slaapapneu

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Iris (4) was vaak moe, het bleek slaapapneu

Kleuter Iris was vaak moe; tijdens het slapen snurkte ze hard en kreeg later ook veel last van keelontstekingen. In overleg met de huisarts werd de familie uit Zaandam doorverwezen naar de polikliniek KNO (keel, neus, oren) in het BovenIJ ziekenhuis. Iris had last van slaapapneu en was daardoor vaak moe. Drie weken na het eerste consult op de polikliniek kon Iris geopereerd worden aan haar keel- en neusamandelen.

Voor de operatie kreeg onze dochter een rondleiding

Tamara, moeder van Iris legt uit: “Nadat we het gesprek hadden gehad bij de KNO-arts kregen we te horen dat Iris in aanmerking kwam voor een operatie. Voor onze dochter spannend, want je moet toch onder narcose. We vonden het heel prettig dat Iris een paar weken voor de operatie een rondleiding kreeg en zelfs met het narcose kapje mocht oefenen. Dit werkte erg geruststellend bij ons, maar vooral ook bij Iris. Op de dag van de operatie wist ze wat er ging gebeuren.”

Persoonlijke aandacht en klantgericht

Vroeg in de ochtend worden kinderen voor KNO-ingrepen geopereerd. De kinderen moeten nuchter blijven en mogen niet voor de operatie eten. Tamara: “Voor een kind van vier is dat best lastig, maar we werden snel geholpen. Voor ons als ouders is dat ook erg prettig dat er zo wordt meegedacht. Samen met vier andere kinderen word je in dezelfde kamer wakker. Dat is gezellig en de verpleegkundige is heel zorgzaam en vriendelijk. En later op de ochtend kwamen ook de cliniclowns nog langs. Dit vond onze dochter erg leuk.”

Zeer tevreden over het BovenIJ ziekenhuis

Tamara: “Eigenlijk liepen alle afspraken die we in het ziekenhuis hadden goed, zonder ellenlang wachten. Ontzettend fijn, want soms was het niet anders dan dat het broertje en zusje van Iris ook mee naar het ziekenhuis moesten. Als je dan met het hele gezin komt, is het handig als afspraken niet uitlopen. Na de operatie van Iris zijn we nog één keer op nacontrole geweest. Dat zag er allemaal goed uit. We zijn zeer tevreden en kijken terug op een goede behandeling en operatie.”

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven