08 januari 2021

BovenIJ ziekenhuis vaccineert eerste groep zorgverleners

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. BovenIJ ziekenhuis vaccineert eerste groep zorgverleners

Vrijdag 8 januari 2021 start het BovenIJ met het vaccineren van het zorgpersoneel. Een belangrijke stap om zorgverleners te beschermen en maximale zorg te kunnen geven aan COVID-patiënten.

Voor deze vaccinatieronde is een beperkt aantal doses vaccinaties beschikbaar. In lijn met de richtlijn van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) geven we de eerste vaccinaties daarom aan zorgverleners die een essentiële bijdrage leveren aan COVID-zorg en bij wie uitval direct leidt tot een vermindering van het aantal beschikbare bedden. In het BovenIJ ziekenhuis wordt deze groep zorgverleners allemaal op vrijdag 8 januari gevaccineerd.

Volgende, hoopvolle stap

Nynke Posthuma, medisch coördinator: “We zijn blij dat we een volgende stap kunnen zetten in het terugdringen van het virus. We hebben ons personeel hard nodig en het is goed dat zij nu nog beter beschermd kunnen worden. We hebben onze medewerkers zorgvuldig voorgelicht in een webinar waar alle vragen gesteld konden worden en ter plekke werden beantwoord. Op vrijdag hebben we een strak proces weten neer te zetten: iedereen komt op een vast tijdslot zodat mensen niet in de rij hoeven staan en we iedereen in één dag kunnen vaccineren.”

Covid laat een grote indruk op ons achter

IC-verpleegkundige Yolanda Doornenbal (foto boven) en AOA-verpleegkundige Mieke Lindeman (foto onder), voormalig lid en lid van de Verpleegkundige Adviesraad, kregen als eerste BovenIJ’ers het vaccin toegediend. Yolanda: “Hopelijk is dit het begin van het uitdoven van het Covid-19 virus. Als afdeling ICCC zullen we deze tijd niet snel vergeten, het heeft grote indruk achter gelaten en dat laat het nog steeds. Ik ben trots op mijn afdeling en ziekenhuis. We hebben laten zien hoeveel werk we samen kunnen verzetten. De bereidheid tot hulp en de betrokkenheid is nog steeds groot. Ik laat me dan ook graag vaccineren. Natuurlijk was ik eerst kritisch en had ik vragen, maar die zijn beantwoord, en ik sta er nu volledig achter. Laat deze prik het begin zijn van een heel goed jaar!”

Niet alleen voor mezelf

Ook Mieke is blij dat zij gevaccineerd gaat worden: “Best wel even een kriebel in mijn buik hoor, zo na het einde van mijn nachtdienst, maar het is iets waar we lang op gewacht hebben en een stap naar weer wat meer ‘normaal’, waar we allemaal zo naar uitkijken. Ik doe het niet alleen voor mezelf, maar ook voor patiënten en voor bescherming van familie en vrienden. Ik merkte gewoon dat vrienden het soms ook eng vinden om te komen, je werkt toch ‘in het hol van de leeuw’.”

Het is nog niet landelijk bekend wanneer de overige zorgmedewerkers in het ziekenhuis in aanmerking komen voor een vaccinatie. In het BovenIJ blijven de beschermende maatregelen van toepassing, zoals minimaal 1,5 meter afstand houden en het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen. Dat geldt voor iedereen in ons ziekenhuis.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven