16 november 2022

BovenIJ is paars op Wereld Prematurendag

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. BovenIJ is paars op Wereld Prematurendag

Op 17 november, Wereld Prematurendag staat de paarse verlichting bij de ingang het BovenIJ aan. In Nederland worden jaarlijks ongeveer 15.000 baby’s te vroeg geboren. Ongeveer 1.000 baby’s per jaar overlijden aan de gevolgen van hun vroeggeboorte. 

Voor de kindjes die het wel halen, zijn de zorgen na de couveuse vaak nog lang niet voorbij. Prematuur geboren kinderen hebben een grote kans op het krijgen van ontwikkelingsstoornissen, beperkingen en handicaps. Door de paarse verlichting vragen we aandacht voor deze dag.

Moeder Kind Centrum

Een prematuur is een baby die geboren wordt voor 37 weken zwangerschap. In het BovenIJ worden ook premature baby's geboren en verzorgd. Vandaag krijgen alle premature baby's die in ons Moeder Kind Centrum verblijven een attentie.

Gerelateerde berichten

"Hoe kom je van de hik af?" een vraag die veel kinderen hadden na het zien van een filmpje op TikTok. 

Lees meer Lees meer over BovenIJ in het Jeugdjournaal

Op 17 november, Wereld Prematurendag kleurt de verlichting bij de ingang van het BovenIJ paars. Dit is een symbolisch gebaar waarmee aandacht wordt gevraagd voor de impact van vroeggeboorte op baby's en hun families. Ruim 7% van de baby's in Nederland wordt te vroeg geboren. Jaarlijks zijn dit er meer dan 11.000. Ongeveer 1000 baby's overlijden aan de gevolgen van de vroeggeboorte. 

Lees meer Lees meer over BovenIJ kleurt paars op Wereld Prematurendag

Voor kinderen is een bezoek of verblijf in het BovenIJ een spannende ervaring. We doen ons best om te zorgen voor een goede ervaring, met zo min mogelijk spanning. Een goede voorbereiding helpt. We hebben daarom verschillende filmpjes gemaakt, die hieraan bij kunnen dragen.

Lees meer Lees meer over Kindvriendelijk BovenIJ: bereid je voor met een video
Als ik terugdenk aan de tijd bij BovenIJ komt bij mij vooral de warme, persoonlijke benadering naar boven.

Marjolijn met haar twee kinderen over de zuigelingenpoli

Door omstandigheden beviel Marjolijn al met 32 weken van haar twee-eiige tweeling. Wat volgde was een ontzettend heftige tijd, waarin ze, samen met haar vriend, met weinig tot geen slaap zo goed mogelijk voor beide baby’s probeerde te zorgen. Gelukkig kregen ze veel hulp van de speciale zuigelingenpoli van BovenIJ, waar haar dochter Isa en zoon Bram nog twee jaar lang gemonitord werden.

Lees de hele ervaring

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven