29 november 2019

BovenIJ doneert zo’n 150 apparaten aan Stichting Medic

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. BovenIJ doneert zo’n 150 apparaten aan Stichting Medic

Oude bewakingsmonitoren, paar behandelbanken, lichtkast, twee tilliften, vijf verrijdbare bedschermen en nog andere apparaten stonden geruime tijd in onze kelder weg te stoffen. De spullen of onderdelen ervan werden niet meer door het BovenIJ ziekenhuis gebruikt. De apparatuur of verouderde spullen zijn de afgelopen jaren vervangen door bijvoorbeeld de apparatuur van Philips. Stichting Medic zorgt dat o.a. de oude medische apparatuur een goede herbestemming krijgt.

Duurzaam denken en doen

Paul Bons, hoofd zorgtechnologie: ‘Vanuit de duurzaamheidsgedachte willen we de verouderde spullen en apparatuur een goede herbestemming geven. Op een vakbeurs kwam ik met de Stichting Medic in aanraking en zij vertelde mij over hun manier van werken. De Stichting zorgt namelijk niet alleen voor distributie, maar ook voor uitleg over het gebruik, opleiding en eventuele nazorg. Dit is een mooie gedachte en past ook bij ons als ziekenhuis.

Doelstelling Stichting Medic

Al meer dan dertig jaar werken iedere dinsdag- en donderdagmorgen een kleine 100 vrijwilligers in Apeldoorn aan het verzamelen, repareren en testen van apparatuur en goederen die door ziekenhuizen en instellingen in de zorg aan hun Stichting Medic gedoneerd zijn. Door Stichting Medic worden jaarlijks met deze goederen zo’n 150 tot 200 projecten in meer dan 40 ontwikkelingslanden uitgevoerd. Doelstelling van Medic is om de gezondheidszorg in economisch achtergebleven gebieden in de wereld te verbeteren.

Onderdelen hergebruiken

Paul Bons: ‘Zelf geven we ook niet zomaar onze spullen weg. We weten dan zeker dat de apparatuur niet meer gebruikt gaat worden. Af en toe hergebruiken we nog wel onderdelen. En dat is natuurlijk heel mooi. Vanuit duurzaamheid, maar ook vanuit financieel oogpunt.’

Stichting Medic is zeer dankbaar voor de donatie van de apparatuur van het BovenIJ ziekenhuis en zegde toe te zullen zorgdragen dat deze apparatuur een tweede leven krijgt in de gezondheidsinstellingen in economische achtergebleven gebieden.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven