09 oktober 2023

Baby Loss Awareness Week

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Baby Loss Awareness Week

Van 9 tot 15 oktober is het Baby Loss Awareness Week. In deze week wordt wereldwijd extra aandacht gevraagd voor babysterfte en het herdenken van overleden baby's.

Babysterfte is een pijnlijk onderwerp dat vaak onbesproken blijft. Elk jaar worden duizenden gezinnen wereldwijd getroffen door het verlies van een baby tijdens de zwangerschap, bij de geboorte of kort daarna. Het is een realiteit die te veel ouders ervaren, maar waarover ze zich niet altijd vrij voelen om te praten. Baby Loss Awareness Week doorbreekt dit taboe door het onderwerp centraal te stellen.

Lichtpuntjes van hoop: roze en blauwe verlichting
Een krachtig symbool van steun is de verlichting van gebouwen in roze en blauw. Als teken van hoop en liefde voor degenen die een baby hebben verloren. Door verlichting van de ingang van het BovenIJ roze en blauw te kleuren hopen we te kunnen bijdragen aan dit doel. Deze kleuren staan symbool voor alle levens die veel te vroeg zijn gestopt.

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven