Visual Evoked Potentials

Binnenkort heeft u een afspraak voor een V.E.P. onderzoek. In deze folder leest u wat u hierbij kunt verwachten. Het onderzoek vindt plaats op de afdeling klinische neurofysiologie, route 37.

Wat is een V.E.P.-onderzoek?

De afkorting V.E.P. staat voor 'Visual Evoked Potentials'. Dit onderzoek geeft informatie over de werking van de oogzenuwen. 

Voorbereiding

De enige voorbereiding is dat u uw (lees)bril of lenzen meeneemt voor het onderzoek.

Wat gebeurt er tijdens het onderzoek?

  • U wordt gevraagd op een stoel te zitten. De laborant plakt met een speciale pasta enkele plakkertjes op uw hoofd. Deze plakkertjes worden met draadjes verbonden aan een computer. Hiermee worden signalen uit de hersenen opgevangen. 
  • U krijgt een ooglapje afwisselend, voor het linker en het rechter oog.
  • Op een televisie scherm is een schaakbordpatroon te zien met een wit blokje in het midden. Het patroon gaat snel bewegen maar het blokje blijft op zijn plaats.
  • U wordt gevraagd enige tijd naar het blokje in het midden te blijven kijken. Een goede concentratie is hierbij erg belangrijk.
  • Het onderzoek duurt ongeveer een half uur.

Na het onderzoek

De plakkertjes worden van uw hoofd afgehaald en de speciale pasta wordt, zo goed mogelijk, met water verwijderd. U kunt hierna weer naar huis gaan.

De uitslag

De uitslag krijgt u enkele weken na het onderzoek van uw specialist. 

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan tijdens kantooruren contact op met de afdeling klinische neurofysiologie.

Contactinformatie afdelingen

Klinische Neurofysiologie (KNF)

Telefoonnummer 020-634 6260/6842
Route 37

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven