UVB - Fototherapie

U heeft een afspraak op de polikliniek Dermatologie voor UVB fototherapie. De verwachting is dat de UVB fototherapie uw huidafwijkingen doet verminderen.

Wat kunt u verwachten? 

De UVB-therapie bestaat uit drie behandelingen per week, gedurende een periode die afhankelijk is van de huidziekte en de reactie van de ziekte op de behandeling. U dient rekening te houden met in ieder geval 8-12 weken.

Voor elke behandeling meldt u zich bij de balie van de polikliniek dermatologie. Het is verstandig om thuis eventueel schilferige droge plekken in te smeren met een vaseline zalf. Dit mag u doen nadat u voor de lichttherapie bent geweest. Hierdoor verdwijnen de schilfers, wat de behandeling ten goede komt. U kunt van ons een recept voor de zalf krijgen.

Gedurende de lichtbehandeling ‘in de lichtkast’ moet u een speciale bril dragen, die uw ogen beschermt. Deze bril krijgt u van ons.

In sommige gevallen zal de arts u adviseren gedurende de lichtbehandeling ook door te gaan met de hormoonzalven. Deze dient u dan alleen aan te brengen op de dagen dat u niet met licht behandeld wordt.

Wanneer kan de behandeling niet doorgaan?

Bij griep of koorts mag u niet worden behandeld. Neem in deze gevallen en bij verhindering om andere redenen altijd even contact op met de polikliniek. 

Belangrijk

  • Probeer op de dagen dat u met UVB-licht wordt behandeld niet teveel in de zon te komen. De kans op verbranden is die dagen erg groot.
  • Mannen: om de geslachtsorganen te beschermen tegen een teveel aan UVB-straling adviseren wij een kleine onderbroek of string te dragen tijdens de lichtbehandeling. Belangrijk is om bij elke afspraak dezelfde soort onderbroek of string te dragen.
  • Vrouwen: gaan naakt in de cabine en dragen dus geen ondergoed.
  • Indien u tijdens de lichtbehandeling andere medicatie voorgeschreven krijgt, dient u dit aan ons te melden. Dit is nodig omdat sommige medicijnen in combinatie met licht huidreacties kunnen geven. 
  • Als de klachten erger worden of wanneer u verbrandt, meldt u dit dan aan de arts of de assistente zodat het schema van de behandeling aangepast of gestopt kan worden. 

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de polikliniek Dermatologie. Bij spoed in de avonduren en in het weekeinde kunt u bellen met de spoedeisende hulp, tel: 020 - 634 6200

Contactinformatie afdelingen

Dermatologie polikliniek

Telefoonnummer 020-634 6251
Route 84

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven