Uroflowmetrie

Uroflow betekent urinestraal en metrie betekent meten. Uroflowmetrie is een onderzoek waarbij de hoeveelheid en de kracht van de urinestraal binnen een bepaalde tijd wordt gemeten.

Voorbereiding 

De voorbereiding van het onderzoek is als volgt:

  • 1 uur voor de afgesproken tijd van het onderzoek drinkt u 1 à 1.5 liter water. Eventueel kunt u ook voor het onderzoek op de polikliniek nog water drinken.

Voor een zo goed mogelijk resultaat van het onderzoek is het belangrijk dat u met een volle blaas komt. 

Hoe verloopt het onderzoek

Er wordt u gevraagd om, op een speciaal voor dat doel ingericht toilet, in één keer goed uit te plassen. Daar wordt de kracht van de urinestraal met behulp van een meetapparaat geregistreerd.

Is het onderzoek pijnlijk?

Het onderzoek is niet pijnlijk. Het ophouden van de plas kan als onprettig ervaren worden. Het is vaak een hele opluchting om te mogen uitplassen. 

Het resultaat

De assistente geeft de uitslag van het onderzoek door aan de uroloog, zodat deze bij uw bezoek aan de polikliniek de uitslag en een voorstel tot behandeling met u kan bespreken.

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neemt u dan contact met ons op.

Contactinformatie afdelingen

Urologie polikliniek

Telefoonnummer 020-634 6243
Route 33

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven