Thoracic Outlet Syndroom

Bij een Thoracic Outlet Syndroom (T.O.S.) onderzoek wordt de bloeddoorstroming in de armen gemeten. Ook wordt onderzocht of de bloeddoorstroming verandert bij bepaalde standen van de arm. Het onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van geluidsgolven(trillingen). Deze geluidsgolven zijn voor mensen niet hoorbaar.

Hoe bereidt u zich voor?

Voor dit onderzoek is geen voorbereiding noodzakelijk. Als u medicijnen gebruikt mag u die gewoon innemen.

Hoe gaat het onderzoek?

Voor dit onderzoek is het nodig dat u uw bovenlichaam ontbloot. Uw ondergoed kunt u aanhouden. U gaat vervolgens op de rand van de onderzoekstafel zitten. De laborant zal eerst de bloeddruk aan beide armen opmeten.

Om goed contact te maken met de huid wordt gel op de arm aangebracht. Een transducer wordt tegen uw huid gehouden, waarmee op verschillende plaatsen in de arm naar de bloedvaten wordt geluisterd. U hoort dan uw hartslag.

De laborant meet met een apparaatje op een aantal plaatsen op de arm de snelheid van het bloed. Op aanwijzing van de laborant moet u uw arm in een bepaalde stand brengen (bijvoorbeeld naar achteren en omhoog). De laborant onderzoekt of de houding invloed heeft op de stroomsnelheid van het bloed.

Het onderzoek is niet belastend of pijnlijk en duurt ongeveer 45 minuten.

Heeft u nog vragen?

U kunt deze voor het onderzoek aan de laborant stellen.

Waarschuwing

Om de wachtlijsten voor diverse radiologie onderzoeken zo kort mogelijk te houden hanteren wij in de agenda’s een strakke planning. Het is dan ook raadzaam 5 tot 10 minuten voor de afspraaktijd aanwezig te zijn. Te laat komen kan betekenen dat u dezelfde dag niet meer geholpen kunt worden.

Opmerkingen, suggesties, klachten

Indien u suggesties heeft voor verbeteringen met betrekking tot het onderzoek horen wij dat graag. Indien u niet tevreden bent over de uitvoering van het onderzoek of onze medewerkers wordt u geadviseerd om zo mogelijk uw bezwaren direct kenbaar te maken aan de betrokken medewerker(s). Suggesties, opmerkingen en klachten kunt u sturen naar het secretariaat van de polikliniek radiologie via  

Contactinformatie afdelingen

Radiologie polikliniek

Telefoonnummer 020-634 6166
E-mailadres radiologie@bovenij.nl
Route 54

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven