Vingerdruk

Een vingerdruk onderzoek is een onderzoek waarbij de bloeddruk aan de vingers wordt gemeten. Zo wordt een indruk verkregen van de conditie van uw bloedvaten.

Zijn er voorbereidingen nodig?

Er zijn voor dit onderzoek geen voorbereidingen nodig.

Wat gebeurt er tijdens het onderzoek?

  • Voor dit onderzoek mag u de kleding aanhouden.
  • U mag plaatsnemen op een stoel aan de onderzoekstafel.
  • U krijgt aan uw arm(en) een bloeddrukband.
  • Na een bloeddrukmeting aan de arm wordt van elke vinger apart een bloeddrukmeting gedaan.
  • Er wordt een klein meetapparaatje op de vingertop geplakt en een drukbandje om de vinger gedaan. Dit drukbandje wordt opgepompt, net als bij een gewone bloeddrukmeting.

Is het onderzoek pijnlijk?

Het onderzoek zelf is niet belastend of pijnlijk.

Hoe lang duurt het onderzoek?

De duur van het onderzoek is ongeveer 15 minuten.

Wanneer en van wie krijg ik de uitslag?

U krijgt de uitslag van uw behandelende arts bij de eerstvolgende afspraak.

Zijn er risico’s / bijwerkingen?

Bij echografie zijn geen bijwerkingen. Echografie maakt gebruik van geluidsgolven in plaats van röntgenstraling. Hierdoor is het onderzoek onschadelijk.

Waarschuwing

Om de wachtlijsten voor diverse radiologie onderzoeken zo kort mogelijk te houden hanteren wij in de agenda’s een strakke planning. Het is dan ook raadzaam 5 tot 10 minuten voor de afspraaktijd aanwezig te zijn.  Te laat komen kan betekenen dat u dezelfde dag niet meer geholpen kunt worden.

Opmerkingen, suggesties, klachten

Indien u suggesties heeft voor verbeteringen met betrekking tot het onderzoek horen wij dat graag. Indien u niet tevreden bent over de uitvoering van het onderzoek of onze medewerkers,  wordt u geadviseerd om zo mogelijk uw bezwaren direct kenbaar te maken aan de betrokken medewerker(s). Suggesties, opmerkingen en klachten kunt u sturen naar het secretariaat van de polikliniek radiologie BovenIJ ziekenhuis via

Contactinformatie afdelingen

Radiologie polikliniek

Telefoonnummer 020-634 6166
E-mailadres radiologie@bovenij.nl
Route 54

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven