Somatic Sensible Evoked Potentials

Binnenkort heeft u een afspraak voor een SSEP onderzoek. In deze folder leest u wat u hierbij kunt verwachten. Het onderzoek vindt plaats op de afdeling klinische neurofysiologie, route 37.

Wat is een SSEP-onderzoek?

De afkorting SSEP staat voor 'Somatic Sensible Evoked Potentials'. Dit is een onderzoek naar de gevoelszenuwen in armen of benen. 

Voorbereiding

Er wordt aan u gevraagd uw trui of broek uit te doen, afhankelijk van het lichaamsdeel dat onderzocht zal worden. Wilt u voor het onderzoek geen bodylotion of olie gebruiken, dit kan storing geven!

Wat gebeurt er tijdens het onderzoek?

  • U gaat op een stoel zitten en de laborant plakt op uw hoofd en uw nek enkele plakkertjes. Dit gebeurt met een speciale pasta. Deze plakkertjes worden met draadjes verbonden aan een apparaat dat signalen uit uw hersenen kan opvangen. 
  • Vervolgens gaat u op een bed liggen. Het is belangrijk dat u ontspannen ligt zodat de signalen zo goed mogelijk geregistreerd kunnen worden. 
  • Een bepaalde zenuw wordt geprikkeld; eerst heel licht, dan iets sterker, totdat u de prikkel goed voelt op een bepaalde plaats, afhankelijk van uw klachten. Dit geeft een kloppend en een licht prikkelend gevoel op de plaats van deze zenuw. Dit gebeurt zowel links als rechts om eventuele verschillen te kunnen vergelijken. 

Het onderzoek duurt tussen de 30 en 60 minuten.

Na het onderzoek

De plakkertjes worden van uw hoofd afgehaald en de pasta wordt, zo goed mogelijk, met water verwijderd. U kunt hierna weer naar huis gaan.

De uitslag

De uitslag krijgt u enkele weken na het onderzoek van uw specialist. 

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan tijdens kantooruren contact op met de afdeling klinische neurofysiologie.

Contactinformatie afdelingen

Klinische Neurofysiologie (KNF)

Telefoonnummer 020-634 6260/6842
Route 37

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven