Deel via e-mail

Mobiliteit pols

In deze informatie vindt u oefeningen die u kunt doen om de beweging van uw pols te verbeteren

Wat moet ik weten als ik oefeningen ga doen?

Herhaal de oefeningen een aantal keer per uur tijdens de dag. Afhankelijk van de pijn kunt u meer of minder oefenen. De bewegingen mogen gevoelig zijn, maar niet pijnlijk worden. Houd ook de reactie na het oefenen in de gaten, er mag wat pijn aanwezig zijn, maar dit moet dragelijk blijven. 
Let erop dat u tijdens het oefenen op een ontspannen manier beweegt, u hoeft dus géén kracht te zetten! Daarnaast is het belangrijk om niet te compenseren met andere delen van het lichaam, zoals de bovenarm en schouder. Houd deze ontspannen en beweeg alleen met hetgeen beschreven staat in de oefening (bijvoorbeeld pols of vingers).

Oefening 1

Leg de hand op tafel met de pinkzijde naar beneden, eventueel op een washandje/handdoek. Beweeg de pols naar binnen en naar buiten (buigen en strekken) zover de pijn toelaat.
  • Herhaal 10 keer
  • 3 tot 5 keer per dag doen
polsoefening

Oefening 2

Leg de hand plat op tafel met de handpalm naar beneden, eventueel op een washandje/handdoek. Beweeg de pols naar links en rechts (naar pinkzijde en duimzijde) zover de pijn toelaat.
  • Herhaal 10 keer
  • 3 tot 5 keer per dag doen
polsoefening

Oefening 3

Leg de onderarm en hand met de handpalm op tafel waarbij de elleboog in 90 graden is gebogen. Draai de onderarm naar buiten en naar binnen (handpalm omhoog en weer naar de tafel) zover de pijn toelaat. Let daarbij op dat u niet compenseert vanuit de bovenarm en schouder.
  • Herhaal 10 keer
  • 3 tot 5 keer per dag doen
polsoefening

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Contactinformatie afdelingen

Fysiotherapie

Openingstijden maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00
Telefoonnummer 020-634 6157 (Revalidatie & Herstel polikliniek)
Route 70

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven